Haberler

Karateciler 2 Altın, 2 Gümüş ile Devam Etti

DHA Kocaeli'de düzenlenen 52. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın üçüncü gün öğlen seansında Uğur Aktaş ve Tuba Yakan altın madalya kazandı.

KOCAELİ-DHA Kocaeli'de düzenlenen 52. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın üçüncü gün öğlen seansında Uğur Aktaş ve Tuba Yakan altın madalya kazandı. 16 kategorinin 15'inde madalya maçı yapmayı hak ederek tarih yazan Milli Takım, sabah ve öğlen seansını iki altın, iki gümüş ve üç bronz madalya ile tamamladı.

Kocaeli'de Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda yapılan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda Türk karatecilerin tarihi başarısı sürüyor. Şampiyonanın ilk iki gününde 16 kategorinin 15'inde madalya maçı yapmaya hak kazanarak bir ilki gerçekleştiren Milli Takım üçüncü gün sabah ve öğlen seansını iki altın, iki gümüş ve üç bronz madalya ile tamamladı.

52'ncisi düzenlenen şampiyonada Türkiye'ye ilk altın madalyayı Uğur Aktaş kazandırdı. 84 kilo finalinde Makedon rakibi Berat Jakupi'yi 4-1 mağlup eden Aktaş üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu.

DÖRT YIL SONRA GELEN ALTIN

Bayanlar kumite 55 kiloda mücadele eden Tuba Yakan iki yıllık aranın ardından döndüğü tatamide yeniden Avrupa'nın zirvesine çıktı. 2013 Avrupa şampiyonu Yakan, finalde ezeli rakibi İtalyan Sara Cardin'i 1-0 yenerek altın madalyaya uzandı. 2015 yılında İstanbul'da finalde kaybeden Yakan, mücadele sonrası gözyaşlarına hakim olamazken, altın madalya mutluluğunu 1 yaşındaki kızı Derin ve eşi milli katacı Mehmet Yakan ile paylaştı.

ENES VE MELTEM'DEN GÜMÜŞ MADALYA

Bayanlar kumite 68+ finalinde Fransız Anne Laure Florinten'e 1-0 mağlup olan Meltem Hocaoğlu, 2015'ten sonra bir kez daha Avrupa ikinciliğini elde etti.  2012 ve 2014 dünya şampiyonu Enes Erkan da kumite 84+ finalinde İtalyan Simone Marino'ya 2-0 kaybederek gümüş madalyada kaldı. Sabah seansında erkekler kumite 75 kiloda Erman Eltemur, 61 kiloda Merve Çoban ve 68 kiloda Hafsa Şeyda Burucu rakiplerini yenerek Avrupa üçüncüsü oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur Aktaş Tuba Yakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
title