Haberler

Karamürsel'den Kısa Kısa

Karamürsel ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit olanlar için zeytin fidanı dikildi.

Karamürsel Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğünce, hizmet binasının bahçesinde Afrin şehitleri için 20 fidan, toprakla buluşturuldu.

Programda konuşan KYK Kocaeli İl Müdürü Nedim Arslan, Zeytin Dalı Harekatında şehit olan askerler ve güvenlik güçleri anısına hatıra fidanlığı oluşturduklarını söyledi.

Arslan, 20 zeytin fidanı diktiklerini belirterek, "Zeytin dalı barışı simgeler. Şehit olan kahramanlarımızın her biri birer barış timsaliydi. Allah, tüm askerlerimizi, güvenlik güçlerimizi korusun. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır diliyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.

Programa Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Okan Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, İlçe Kütüphane Müdürü Saba Tezcan, KYK İlçe Müdürü Sürmeli Gökçe, KYK personeli ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Narinoğlu'dan yaşlıları ziyaret

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

Narinoğlu, Yaşlılar Haftası dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Durna, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulları Müdürü Mustafa Yazıcı, Müdür Yardımcısı Filiz Kalaç ve kurs öğretmenlerinden Betül Özyer ile yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

Kaymakam Narinoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, büyüklerine sahip çıkan toplumların medeniyeti yakalayabileceklerini belirterek, "Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek gurur verici. Bizde 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaşlılarımızı yalnız bırakmayarak, moral verelim istedik. Bütün yaşlılarımızın yaşlılar haftasını kutluyoruz." diye konuştu.

Hayriye Karaca (67) ve eşi Hasan Karaca (70), Mürüvvet Kayan (78), Rıza Yılmaz (86) ve Ali Ertan (80) ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Narin ve beraberindekilere teşekkür etti.

Fotoğraf sergisi

Karamürsel İlçesinde, down sendromlu çocukların fotoğraflarından oluşan sergi açıldı.

Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü ve Haftası dolayısıyla, İmge Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin ev sahipliğinde ve Başak Onay'ın öncülüğünde "+1 Farkla Yapabilirim" isimli fotoğraf sergisi Kültür Merkezinde sergilendi.

Fotoğraf sanatçısı Başak Onay'ın ve down sendromlu öğrencilerin çektiği fotoğraflar beğeniye sunuldu.

İmge Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Akın Bilge Başaran, etkinlikte yaptığı konuşmada, organize ettikleri programlarla dolu bir Dünya Down Sendromlular Farkındalık Haftası geçirdiklerini söyledi.

Sanatçı Başak Onay'ın, down sendromlu çocukları çektiği fotoğraflarla down sendromuna dikkati çekmek istediklerini anlatan Başaran, "Down sendromunun ne olduğunu ve toplumda yerinin olduğunu göstermek istedik. Dünyada bunların örnekleri var. Hatta garsonluk yapan, okul öncesi öğretmenliği yapan down sendromlular var. Bizde buna dikkat çekmek istedik. Bu serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Fotoğraf sanatçısı Onay'a serginin sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, "Öğrencilerin ailelerinden gereken izni alarak fotoğraf çalışmalarına başladık. Onları farklı meslek dallarına büründürdük. Buradaki amacımız onlara şans ve imkan verildiğinde onların topluma kazandırılabilineceğini yaymak ve benimsetmek istedik. Bu doğrultuda sergimizi açtık." diye konuştu.

Belediye Başkanı İsmail Yıldırım da etkinlikte emeğe geçene herkese teşekkür ederek, davetlilerle serginin açılışını gerçekleştirdi.

Jandarmadan iş yeri denetimleri

Karamürsel İlçe Jandarma ekiplerince yapılan denetimlerde, ruhsatsız çalıştırılan iş yerinde 11 kilo 140 gram kıyılmış tütün ele geçirildi.

Tütün ve alkol satan 28 iş yerini denetleyen ekipler, ruhsatı olmayan bir iş yerindeki ürünlere el koydu, para cezası uyguladı.

Ekipler, izinsiz sigara satışı yapan iş yerlerine de ceza kesti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Narinoğlu Karamürsel Afrin TSK Politika Güncel Haberler

title