Haberler

Karagöl'ün Ortasında Nikah

Tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü, 'sakin şehir' ünvanlı Artvin'in Şavşat ilçesi ilginç bir nikaha ev sahipliği yaptı. Şavşat ilçesinde yaşayan Zeynep Çetin ve Şavşat Belediyesi'nde görevli Çağlar Durmuş yaklaşık 2 yıllık tanışma süresini sona erdirerek evlenme kararı aldı. Nikahlarının unutulmaz olmasını isteyen çift ise nikah için ilçedeki Karagöl'ü seçti. Karagöl'e sandalla açılan çiftin nikahını Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk kıydı.

Başkan Öztürk, evlilik cüzdanını "Hanımlar daha sadıktır" diyerek gelin Zeynep Çetin'e verdikten sonra çifte Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti. Nikahtan sonra gölün ortasında açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztük, ilk defa teknede nikah kıydığını dile getirerek "Şavşat halkının hizmetindeyiz. Genç kardeşlerimiz nikahı Karagöl'de kıydırmak istediler. Benim için de değişiklik oldu. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Başkan Öztürk, özellikle yaz aylarında belediye olarak yoğunluk yaşadıklarını ifade ederek "Cittaslow 'Sakin şehir' kriterleri doğrultusunda hem tanıtımını hem de halkımıza hizmetin en iyisini götürmeye çalışıyoruz. Çiftimize mutluluklar diliyorum. Göl ortasında nikah heyecanlı oluyor. Gurbette olan ve evlenmek için karar vermiş olan çiftlerimizi de nikahlarını Karagöl'de kıymaları için davet ediyorum" dedi.

Damat Çağlar Durmuş ise bugünün kendileri için önemli olduğunu ifade ederek "Biz de birlikteliğimizin ve hayatımızın en önemli anını güzel bir merasim ile göl ortasında yapmaktan oldukça mutlu olduk. Bize bu konuda destek veren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Gelin Zeynep Çetin de "Bu nişanlımın fikriydi. Çok değişik bir duygu ve çok heyecanlandık. Bugün de nikahımızı kıydık, mutluyuz. Belediye Başkanımız geldi. Bizi kırmadı. Herkese teşekkür ederiz. Göl ortasında balıkların içinde sandalda olması daha güzel oldu" şeklinde konuştu.

Gelin ve damat göl ortasında nikahları kıyılırken davetlilerde göl kenarında davul zurna eşliğinde geniş bir halka oluşturup halay çekerken, gelin ve damat gölden iskeleye yanaşırken davetliler tarafından alkışlarla karşılandılar. Gelin ve damat göl ortasında kıyılan nikah sonrası Karagöl'ün muhteşem manzarası karşısında davetlilerle birlikte bol bol hatıra fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirdiler.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zeynep Çetin Karagöl Artvin Şavşat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title