Haberler

Karadeniz Turizmde Kabuğunu Kırdı

Güncelleme:

Karadeniz Bölgesi'ne yönelik son yıllarda yapılan çalışmalarla birlikte, yerli ve yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisinin arttığı ifade edildi.

Karadeniz Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, bölgede turizmin son yıllarda hızla geliştiğini söyledi.

Yavuz, Karadeniz Bölgesi'nde yayla turizminin yanı sıra kültürel turizm alanlarının da turistlerin ilgisini daha çok çekmeye başladığını belirterek, "Hem Samsun'a hem de bölgeye yapılan tur sayısı ve gelen turist sayısında artış var. Tabii ki bu artışta yeni açılan oteller, işletmeler, AVM'ler, kültürel ve turistik tesisler, televizyonlarda yayınlanan ve Karadeniz'de çekilen dizilerin de olumlu katkısı var. Bölgede iyiye doğru bir ilerleme var. Karadeniz Bölgesi sadece yayla turizminin yapıldığı bir bölge olma algısından kurtuluyor. Bölgemizde bu anlamda turizm çeşitliliği çok fazla" dedi.

'HEDEFİMİZ YENİ VE DOĞRU TANITIM'

Karadeniz Bölgesi'nde turizmde yaşanan gelişmeden Samsun, Amasya, Tokat, Sinop, Ordu, Giresun'un daha fazla pay alması için yeni çalışmalar yaptıklarını da dile getiren Yavuz, "Bu bölge aslında Karadeniz'in tümünü değerlendirdiğimizde tarihi ve kültürel eser bakımından daha zengin. Bizim hedefimiz yeni ve doğru tanıtım çalışmaları ile bu bölgenin hak ettiği payı almasını sağlamak" diye konuştu.

Yavuz, "Bölgedeki turizm gelişmesinden Samsun'un pay alması için Samsun'un süreci yönetir pozisyona gelmesi gerekiyor. Bizim şuan yaptığımız işleyen sürecin içinde kalmak. Ama süreci yönettiğimizde hem daha sağlıklı hem de daha hızlı bir ilerleme olacaktır. Karadeniz Bölgesi ve Samsun için gelecekte turizm sektörü çok daha fazla güzel bir gelişim vaat ediyor" dedi.

'TURİST SAYISINDA ARTIŞ YAŞANIYOR'

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal ise 2012'de kente 309 bin 37 yerli, 24 bin 995 yabancı turist geldiğini belirtti. Ünal, "2013'ün ilk altı ayında ilimizi 227 bin 160 yerli, 15 bin 517 bin yabancı turist ziyaret etti. Her geçen yıl Samsun'a gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşanıyor. Özellikle son yıllarda yeni turizm alanlarının ilan edilmesi, açılan yeni oteller, yeni turistik tesisler, yeni yatırımlar yerli ve yabancı turistleri Samsun'a ve Karadeniz Bölgesine çekmeye başladı. İlimizde otellerin toplam bin 960 yatak kapasitesi var. Samsun'da 41 adet de seyahat acentesi bulunuyor." dedi.

Karadeniz'e düzenlenen turistik turlarda önceki yıllarda turistlerin Samsun'da konaklamayıp transit geçiş yaparken şimdi konaklar hale geldiklerini de ifade eden Ünal, "Samsun'da 2-3 saat geçirmek yerine 2-3 gün kalıp tarihi ve turistik bölgeleri geziyorlar. Bandırma Müze Gemisi, Tütün İskelesi, Atatürk Anıtı'nın yanı sıra son zamanlarda özellikle Şahinkaya Kanyonu, Batı Park'taki Amazon Köyü, Kızılırmak Deltası turistlerin ilgisini çekiyor. Turist sayılarında bu iyi gidişat turizmde gelecekte yaşanacak iyi tablonun bugünkü göstergelerinden birisi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Karadeniz Bölgesi Mustafa Yavuz Samsun Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title