Haberler

Kapaklı, 24 Saat Kameralarla İzlenecek

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 2018 yılının ilk güvenlik toplantısını Kapaklı'da yaptı. Vali Ceylan, Kapaklı Kaymakamlığında muhtarlarla bir araya geldikten sonra bir basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Vali Ceylan, Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerinin (KGYS) Nisan ayı içerisinde faaliyete geçeceğini ve Kapaklı'nın daha güvenilir bir yer olacağını kaydetti.

Her ay farklı bir ilçede muhtarlarla bir araya gelerek güvenlik toplantısı yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, dün yeni yılın ilk toplantısını Kapaklı'da gerçekleştirdi. Saat 15.00'da Kapaklı Kaymakamlığı'na gelen Vali Ceylan'ı Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi ve muhtarlar karşıladı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Muhtarlarımızla her ay bir ilçemizde bir araya geliyoruz. 2018'nin de ilk toplantısını Kapaklı'da yapıyoruz. Asıl amacımız ilçeleri yerinde görmek ve halk ile iç içe olan muhtarlarımızın sorunlarını dinlemektir. Bunun dışında da paylaşmak istediklerimizi paylaşmaktır" dedi.

Tekirdağ'ın en hızlı gelişen ilçesinin Kapaklı olduğunu belirten ve büyüyen ilçelerin sorunlarının da büyüdüğüne dikkat çeken Vali Ceylan, Kapaklı Hükümet Konağı'nın yaza doğru bitmesi için çalışmaları hızlandıracakları yönünde yüklenici firmaya talimat vereceklerini kaydetti. Vali Ceylan, "Kapaklı ilçemiz yeni kurulan bir ilçe olmasına rağmen, Tekirdağ'ın en hızlı gelişen ve buna oranla sorunları da artan bir ilçemiz. Fiziki mekan kısmında ihtiyaç bir hayli fazla. Hükümet Konağımız inşallah bu yaza doğru bitecek hale gelecek. Müteahhit ile bir araya gelip süreci hızlandırmasını talep edeceğiz. İnşallah seneye tüm kurumlarımız yeni binasında hizmet verecek" ifadelerine yer verdi.

Tekirdağ genelinde 2019 yılı sonu itibari ile tekli eğitimi hedeflediklerini ve bu yönde çalışmaların aralıksız devam ettiğini de kaydeden Vali Mehmet Ceylan, Kapaklı'da da eğitim yatırımlarına hız verildiğini ifade etti. Eğitimin en esaslı meseleler arasında olduğunu söyleyen Vali Ceylan, "En önemli konulardan birisi de eğitim. Eğitim konusunda da çalışmalar devam ediyor. Mahallelerdeki okulların fiziki eksikliklerin giderilerek tekli eğitime geçiş sürecimiz kısmetse 2019'da tamamlanmış olacak. Tek sıkıntımız arsalardaki problemlerdi onlardaki sorunlarda yeni imar planları ile giderilmiş olacak. Eğitim yatırımları konusunda tüm ödeneklerimiz de hazır vaziyette" diye konuştu.

Kapaklı'ya müjde ile geldiğini söyleyen Vali Mehmet Ceylan, "Kapaklı ilçesine bir müjde, Kapalı Spor Salonu yatırım planına alındı. Bu yatırımda da sağ olsun Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi 2,5 milyon TL'lik bir yardımda bulundu ve salonu büyüttük. Bütün müsabakaların yapılacağı bir salon yapılacak. Teşekkür ediyoruz ÇOSB yönetimine" ifadelerine yer verdi.

Vali Ceylan, uyuşturucuyla mücadelede taviz vermediklerini söyleyerek, "Bir diğer konu ise göç. Göç ile beraber asayişi sağlamak lazım. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında da kesinlikle taviz yok. Emniyetimiz, Jandarmamız bu konu ile mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Kapaklı için Kent Güvenlik Sistemi Nisan ayı itibari ile faaliyete geçecek. Kapaklı daha güvenilir yer olacak" dedi.

Toplantının sonunda ise 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla gazetecilerin günlerini tebrik eden Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Basın mensuplarımızın da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Halkın bilinçlendirilmesi anlamında bizlerle beraber çalışarak önemli bir görev yürütüyorlar" diye konuştu.

Toplantının basına açık bölümü bittikten sonra Vali Ceylan, Kaymakam Mehmet Yüzer ve beraberindeki kamu kurum müdürleri ve muhtarlarla toplantı yaptı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ceylan Mehmet Yüzer Tekirdağ Kapaklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title