Haberler

Kamuya Açık Konferansa 'Mehmet Görmez' Engeli

Kamuya açık konferansa 'Mehmet Görmez' engeli Diyanet İşleri Eski Başkanı Görmez, konuşmacı olarak katıldığı konferansı basına kapattı 'Küresel Ahlak Krizi' konferansında Görmezden basına ambargoISPARTA - Isparta'da Hayat ve Sanat Derneği'nin düzenlemiş olduğu 'Küresel Ahlak Krizi'...

Kamuya açık konferansa ' Mehmet Görmez' engeli

Diyanet İşleri Eski Başkanı Görmez, konuşmacı olarak katıldığı konferansı basına kapattı

'Küresel Ahlak Krizi' konferansında Görmezden basına ambargo

ISPARTA - Isparta'da Hayat ve Sanat Derneği'nin düzenlemiş olduğu 'Küresel Ahlak Krizi' başlıklı toplantıya konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kürsüye çıktıktan sonra önündeki mikrofonları görünce, "Basına açık bir toplantı değil bu, görüntülerinizi alın" diyerek gazetecilerin dışarı çıkmasını istedi.

Isparta Hayat ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen 'Küresel Ahlak Krizi' başlıklı toplantıya konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kürsüye çıktıktan sonra konferansın basına kapalı olduğunu söyleyerek gazetecilerin dışarı çıkmasını istedi. Düzenlenen programa günler öncesinde broşür ve afişler dağıtılarak vatandaşların yoğun katılımı amaçlanan kamuya açık konferansta, gazetecilerin 'Basına kapalı' denilerek dışarı çıkarılması akıllarda soru işareti bıraktı.

HASAD tarafından düzenlenen 'Küresel Ahlak Krizi' başlıklı konferans, Isparta Ümran Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez'in konuşmacı olarak katıldığı konferans için vatandaşlar salonu doldurdu. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan, açılış konuşmasını ise HASAD Derneği Üyesi Ramazan Tamer Büyükküpcü gerçekleştirdi. HASAD Üyesi Büyükküpcü basına açık konuşmasında, Diyanet İşleri Eski Başkanı Görmez'den övgüyle bahsederek kürsüyü kendisine bıraktı.

Eski Başkan Görmez: "Basına açık bir toplantı değil bu, görüntülerinizi alın"

Basın mensuplarına mail yoluyla davetiye gönderilen ve başlangıçtan itibaren hiçbir şekilde basına kapalı olduğu belirtilmeyen kamuya açık konferansta, kürsüye çıkan Diyanet İşleri Eski Başkanı Görmez, konuşmasına başladığı sırada önündeki mikrofonları gördü. Görmez, konferansın basına kapalı olduğunu belirterek, gazetecilere hitaben yaptığı konuşmada, "Basına açık bir toplantı değil bu, görüntülerinizi alın" diye konuştu. Kürsüdeki mikrofonları alınan basın mensupları daha sonra dışarı alındı.

"Görmezden görüş almadık"

Yaşanan bu olayın ardından basın mensupları salonu terk ederken, program basına kapalı şekilde devam etti. Dernek yetkililerine yakın kaynaklar, daha sonra ulaştıkları o gazetecilere, günler önce duyurusuna başlanan o konferansın basına açık olup olmadığı konusunda Görmez'den görüş almadıklarını ve sorunun kendilerinden kaynaklı olduğunu ilettiler.

İşte, o davet maili

"Görmez, HASAD'ın konuğu olarak Isparta'ya geliyor. Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hayat ve Sanat Derneği'nin konuğu olarak Isparta'ya geliyor. Cumartesi günü Umran Kültür Merkezi'nde 'Küresel Ahlak Krizi' isimli konferansını sunacak olan Görmez'in programı saat 20.00'de başlayacak."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Isparta Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title