Haberler

Kamalak: "İslam Birliğini Kurmak İçin Yola Çıktık"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam Birliği kurmak için yola çıktıklarını belirterek, "Bizim iktidardakilerden farkımız; onlar 'batı' diyor, biz 'doğu' diyoruz" dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam Birliği kurmak için yola çıktıklarını belirterek, "Bizim iktidardakilerden farkımız; onlar 'batı' diyor, biz 'doğu' diyoruz" dedi.

Saadet Partisinin (SP) İnegöl İlçe Teşkilatının 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, İnegöl Belediye Kapalı Spor Salonunda SP Genel Başkanı Prof Dr. Mustafa Kamalak'ın katımı ile gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan kongrede İlçe Başkanlığına Ertan Sütçü seçildi. Kongrede iktidar ve muhalefet partisi ilçe başkanlarının tamamı katıldı. Yoğun katılımında olduğu ve parti bayraklarıyla süslenen kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen mahalle muhtarları ve çok sayıda parti üyesi katıldı. Grup Emanet'in verdiği Ezgi Konseri ile başlayan kongre, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından rahmetli Genel Başkan Necmettin Erbakan'ın konuşmaların yer aldığı slayt gösterisi yapıldı. Slayt sırasında partililer hep bir ağızdan 'Mücahit Erbakan' sloganları attı. Milli Görüş belediyeciliğini anlatan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise, "Belediye başkanlığı ateşten gömlek. Dava konusunda gayretlerin arttırılması için herkesten dua istiyorum" diye konuştu.

Bu güne kadar yaptığı hizmetlerinden dolayı İlçe Başkanı Bahri Urgun'a Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak tarafından plaket takdimi yapıldı. İlçe teşkilatı da Mustafa Kamalak'a rahmetli Necmettin Erbakanın projesi olan D-8 ülkelerin isimlerinin ve bayrakların yer aldığı yaklaşık 4 metrelik tabloyu hediye etti. Hediyenin verilmesi sırasında salonda ki partililer hep bir ağızdan 'Başbakan Kamalak' sloganı attı.

İslam Birliğini kurmak için yola çıktıklarını belirten SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Hangi partiden olursa olsun emin olun gelecekleri ve duracakları yer Saadet Partisidir. Çünkü biz biliyoruz ki, bu milletin hiçbir ferdi 'ben İslam Birliğine karşıyım' diyemez. Hiçbir kardeşimiz 'ben adil bir dünyanın kurulmasına karşıyım' diyemez. Peki neden partilere bölünmüşüz. Birçok kardeşim bu işin farkında değil. Görevimiz onları uyarmaktır. Medyanın oyununa geliyorlar. Gerçekleri göremiyorlar. Ayrılan arkadaşlara soruyorum. 'Milli Görüşten ne kötülük gördünüz de haclı gemisine bindiniz?' Bizim sistemimiz inanılarak, bütün sistemlerden uzaktır. Avrupa Birliği Bakanlığı kurmuşlar. Avrupa ne diyorlarsa evet diyorlar. Bizim sistemimiz bütün sistemlerden üstündür. Avrupa Birliğine girmek için 50 yıldan bu yana uşak gibi Avrupa kapılarında bekletiyorlar. Üstün sistemimizi harekete geçirmek için kimseden izin almamız gerekmiyor. 1974 yılında 48 Milletvekiliyle koalisyon hükümetini kurduk. O zaman iki partinin milli görüş partisi Milli Selamet Partisinin, CHP ile bir araya gelmesi hayal bile edilemiyordu. O koalisyonla biz 25 yıldır Kıbrıs'ta akan kanı durdurduk. Şimdide dünyada akan kanı durduracağız. Sizden yardım beklemekteler. Bugün nereden duman yükseliyorsa orası İslam coğrafyasıdır. Sizin kardeşlerinizin yaşadığı ülkelerdir" dedi.

"D-8'LERİ KURARAK YANLIŞ MI YAPTIK?"

Siyasi hayatları boyunca 4 sefer partilerinin kapatıldığını ifade eden Kamalak, "Hangi günaha ortak olmuştuk. Kıbrıs'ta 25 yıldır akan kanı durdurmak suç muydu? 1996 yılında 158 vekille refah yolu kurduk. İlk icraatımız yüzde 50 zam verdik? İşçiye memura, emekliye zam yaptık. Gerçekten yanlış mı yaptık? D-8leri kurduk yanlış mı yaptık? Havuz sistemini kurduk. Yanlış mı yaptık? Ben size gerçeği söyleyeyim. Milli görüşün suçu dürüst olmasıdır. Adaleti temsil etmesidir. Hakkı savunmasıdır. 4 sefer partimizin kapatılmasının sebebi, 'Siz İslam'ı savunuyorsunuz' demektir. Biz buna elhamdülillah diyoruz. Bize iktidardakilerle aranızda ki fark nedir diye soruyorlar? Bizim yönümüz farklı, yolumuz farklı, amacımız farklı. Onlar batı diyor. Biz doğu diyoruz. Onlar haçlı birliği diyor. Biz ise Avrupa birliğine hayır diyoruz. İslam birliğine 'evet' diyoruz. Habil ile kabil de kardeşti. Bu kardeşlerimiz işbirlikçidir. Diyorlar ki oylar bölünmesin. Bölünürse CHP iktidara gelir diyorlar. Bundan 34 sene öncede aynı laflar söyleniyordu. CHP iktidara gelse zinayı serbest bırakabilir miydi? Buna cesaret edebilir miydi? Domuz etini kasaba sokar bilir miydi? CHP iktidara gelse Avrupa Birliği Bakanlığını kurmaya cesaret edebilir miydi? Rahmetli Necmettin Erbakan'ın dediği gibi, 'Türkiye de 62 parti yoktur. 2 parti vardır. Sp ve diğerleri" diye konuştu.

Türkiye'nin gündeminde olan füze kalkanı konusuna da değinen Kamalak, "Füze kalkanları neyin nesi. Siz Suriye'den saldırı olacağını mı düşünüyorsunuz. Siz bu füze kalkanlarının neden konulduğunu biliyor musunuz? Müslümanları vurmak için yerleştiriyorlar. Bu oyunu bozmamız lazım. Başbakan yolumuz Erbakan'ın yolu diyor. Bu sözünü düzeltmemiz lazım. Başbakan asıl şunu söylemek istiyor. 'Biz Milli Görüş gömleğini çıkardık. Gittiğimiz yol Erbakan'ın yolu olmasa da doğru yol Erbakan'ın yoludur.' Asıl demek istediği şey budur. Yani İslam birliğidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tek listeyle yapılan 396 delege oy kullandı. Seçim sonunda SP İlçe Başkanlığında Ertan Süçtü, Yönetim Kurulu asil Üyeliklerine ise, Bahri Urgun, Ali Karaca, Necmettin Çamlıdere, İlhan Baykan, Naci Bayav, Bekir Ağbaş, Hasan Katırcı, Ramazan Akdağ, Ahmet Zeki Şen, Esat Ayaz, Zeki Yeten, Mustafa Hira, Adil Tekeş, Fatih Mücahid Berber, Ahmet Ceylan, Yüksel Göktaş, İsmail Çamlıdere, Nezih Arıkan, Ertuğrul Meydan, Fikret Doyan, Şentürk Aktan, Muharrem Çakmak, Hüseyin Kocabey ve İsmail Ergün seçildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necmettin Erbakan Mustafa Kamalak Sp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title