Haberler

Kahveciler Kafelere Karşı Ayakta Kalma Mücadelesi Veriyor

Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu ardı ardına açılan ve birbirinin kopyası olan franchise marka kafeler karşısında kahveci esnafının ayakta durmaya çalıştığını söyledi.

Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu ardı ardına açılan ve birbirinin kopyası olan franchise marka kafeler karşısında kahveci esnafının ayakta durmaya çalıştığını söyledi. Esnafın ayakta kalabilmesi için kahvelerin çağa ayak uydurmaları gerektiğini kaydeden Ağaoğlu, "Rakiplerimize karşı küçük kahvelerin kendilerini yenilemesi gerekiyor" dedi.

Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı Manisa Kahveciler Esnaf Odası Başkanı ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çetin'in ev sahipliğinde Manisa'da gerçekleştirildi. Ankara dışında ilk yönetim kurulu toplantısının Manisa'da yapıldığına dikkat çeken Manisa Kahveciler Esnaf Odası Başkanı ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çetin, yönetim kurulu toplantısının ardından Ege Bölgesindeki Kahveciler Esnaf Odalarıyla bir istişare toplantısı yapacaklarını belirtti.

Yönetim Kurulu Toplantısı öncesinde basın açıklamasında bulunan Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, kahveci esnafının sorunlarını çözmek için çaba sarf ettiklerini ve bu sorunları yerinde görmek için de 7 bölgede yönetim kurulu toplantıları ve bölge istişare toplantıları düzenleyeceklerini bunlardan ilkinin de Manisa'da yapıldığını belirtti.

BİRBİRİNİN KOPYASI FRANCHİSE MARKALAR

Kahveci esnafı olarak gelişen çağda ayakta kalma mücadelesi verdiklerini kaydeden Ağaoğlu, "Ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Artık kahveler değişiyor, daha doğrusu kahvelerde jargon değişiyor. Çok sayıda franchise markalar çıktı. Artık mahalle kahvesinden biraz daha modernleşmeye, değişime uğradı. Esnafımızın bu değişime ayak uydurması gerekiyor. Yani teknolojiye ayak uydurmak gerekiyor. Günümüzde talepler ne şekilde olursa taleplerin de o şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Örnek veriyorum çayı sade çay olarak götürüp vermiyorsun tepside sunuyorsun değişik sunumlar yapıyorsun. Mesleki açıdan biraz daha geliştirmek gerekiyor. Müdahillerimiz var, rakiplerimiz var. Rakiplerimize karşı da küçük kahvelerin kendilerini yenilemesi gerekiyor. Yenileyerek bu piyasada ayakta kalması lazım. En azından kendini ve çalışanını istihdam etmesi gerekiyor" dedi.

GENÇLER YENİ MEKANLARI TERCİH EDİYOR

Ağaoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:

"İlimizde başkan olan arkadaşlarımız kahveci arkadaşlarımızı uyarıyor. Örnek veriyorum, kahvesine değişik bir uygulama getiriyor, çayın yanında bir kurabiye veriyor, franchise markaların yaptığı gibi biz de çalışıyoruz fakat bu işyerleri o kadar çok açıldı ki bilmiyorum bu nereye doğru gidecek. İsim saymak istemiyorum hep birbirlerinden kopya çekerek mekanlar oluşturulmaya başlandı. Gençler de yeni nesil de bu mekanları tercih ediyor. Kahvelerin buna ayak uydurması için biraz daha şeklini şemailini değiştirmesi gerekiyor. Biz oda başkanları olarak ayrı ayrı ilimizde esnafımızla ilgili bu sorunları federasyonumuzda masaya yatırıyoruz, tartışıyoruz. Arkadaşlarımız da Ankara'ya geldiğinde veya farklı bir ile gittiğimizde bu sorunlarla ilgili yapılanmayı esnafına aktarıyor. Bu yazılı bir beyanla şuna şuna ayak uydurun şeklinde değil de sözlü olarak ikili diyaloglar halinde zaman zaman yapılan istişare toplantılarında, bilgilendirme toplantılarında, iş sağlığı eğitiminde ve herhangi bir eğitim toplantısında artık sektörün değiştiğini, yeniliklere açık olmaları gerektiğini onlara aktarıyoruz. Onlar da kendi imkanları dahilinde buna ayak uydurmaya kendini yenilemeye çalışıyorlar." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Ağaoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title