Haberler

Kahramanmaraş: Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı

- İstanbul Levent'te Görev Başında Uğradığı Bıçaklı Saldırıda Şehit Olan Polis Memuru Naci Soydan, Memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde Göz Yaşları Arasında Toprağa Verildi.

- İstanbul Levent'te görev başında uğradığı bıçaklı saldırıda şehit olan polis memuru Naci Soydan, memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde göz yaşları arasında toprağa verildi.

Kimlik kontrolünü yapmak istediği Mustafa Memiş tarafından bıçaklanarak şehit edilen polis memuru Naci Soydan'ın (22) cenazesi, dün akşam saatlerinde uçakla Malatya'ya oradan da karayolu ile memleketi Elbistan'a getirildi. Şehit polis memuru Naci Soydan için Ellbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bir tören düzenlendi. 6 kız kardeşin tek erkek ağabeyi olan şehit polis memuru Naci Soydan'ın cenazenin emniyet müdürlüğü önüne getirildiğinde göz yaşları sel oldu. Devlet Hastanesi morgundan alınarak Elbistan Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilen Naci Soydan'ın cenazesine katılan ailesi, tabuta sarılarak uzun süre ağladılar. Apandisit ameliyatı geçirdiği için ayakta durmakta zorlanan baba Reşit Soydan'a, polis memurları yardımcı oldu. Şehit Polis Memuru Naci Soydan'ın annesi Hatice Soydan ve 6 kız kardeşi cenaze sırasında uzun süre ağladılar. Bayan polis memurları tarafından teselli edilen anne ve kız kardeşler, ayakta durmakta zorlandılar. İstanbul Emniyet Müdür yardımcısı Hasan Adak, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Karakaya'nın da katıldığı cenaze törenine katılanlar, "Çıkartmayın bu katilleri" diye slogan attılar.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Şehit Polis Memuru Naci Soydan için düzenlenen tören bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından Emniyet Amiri Kamil Ekmekçi, Şehit Polis Memuru Naci Soydan'ın özgeçmişini okudu. Daha sonra Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, bir konuşma yaptı. Kılıç, "Evladını ve kardeşlerini kaybetmenin acısını kalplerinde taşıyan yakınlarının üzüntüsünü, teşkilat olarak yürekten paylaşıyoruz. Her zaman emniyet teşkilatının ayrılmaz parçası olacağız. Teşkilatımızın her türlü desteğini bugün olduğu gibi yarın da yanınızda bulacaksınız. Maksadı huzur ve asayişin temininden başka hiçbir günahı olamayan bu değerli kardeşime, meslektaşlarıma, şehidime Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına ve fedakâr çalışma arkadaşlarıma baş sağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

Elbistan Kaymakamı Recai Akyel ise, "Bugün bir şehidimizi uğurluyoruz. Polis Memuru Naci Soydan, insanların güvenliğini ve huzurunu sağlamaya çalışırken hunhar bir şekilde 22 yaşındayken şehit edildi. Şehit Polis Memuru Naci Soydan'a rahmet, anne-baba ve yakın akrabalarına sabır ve baş sağlığı diliyorum" dedi.

Törenin ardından cenazenin götürülüşü sırasında Şehit Polis Memuru Naci Soydan'ın ailesi asker selamı vererek uğurladı.

Daha sonra Merkez Vaizi Ekrem Gökalp tarafından Şehit Polis Memuru Naci Soydan'a hitaben dualar okundu. Duaların ardından gözyaşları ile meslektaşları tarafından omuzlara alınan Naci Soydan, doğup büyüdüğü Büyükyapalak Beldesi'nde, yakınları ve sevenleri tarafından toprağa verildi.

Törene, Elbistan Kaymakamı Recai Akyel, İstanbul Emniyet Müdür yardımcısı Hasan Adak, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Karakaya, Şehit Polis Naci Soydan'ın ailesi, yakınları, sevenleri, Afşin Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Elbistan Garnizon Komutanı Yüzbaşı Barış Kaya Taş, Elbistan Belediye Başkanı Abdullah Paksoy, Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Özgür Tüney, Büyükyapalak Belediye Başkanı Hacı Buğday, belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldılar.

(ÖS-ACB-AK-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title