Haberler

Kadıoğlu, "Çinin Çöpünü Saat Diye Kolumuza Takıyoruz"

Yozgat’ta 35 yıldır saat işiyle uğraşan İlhan Kadıoğlu, piyasada Çin malı olarak bilinen kalitesiz ve ucuz saatlerin insan sağlığını tehdit ettiğini söyleyerek “Çinin çöpünü saat olarak kolumuza takıyoruz” dedi.

Yozgat'ta 35 yıldır saat işiyle uğraşan İlhan Kadıoğlu, piyasada Çin malı olarak bilinen kalitesiz ve ucuz saatlerin insan sağlığını tehdit ettiğini söyleyerek "Çinin çöpünü saat olarak kolumuza takıyoruz" dedi.

Çin mali saatlerin çok cüzi bir rakamla piyasaya sürüldüğünü belirten saatçi İlhan Kadıoğlu, vatandaşları bilinçli bir şekilde saat kullanmaya davet etti.

Sahte saatlerin insan sağlığı için tehdit oluşturduğunu söyleyen Kadıoğlu, "Orijinal saatler laboratuvar ortamında en kaliteli malzemelerden yapılır ve birçok testten geçer. Lisanslı ve garantili bir şekilde vatandaşlara sunulur. Sahte saatler ise hiçbir testten geçmez ve sağlıklı değildir. Örneğin Çin malı ürünlerin cilt kanseri yapma ihtimali çok yüksek. Bu ürünler Çin'in atık maddelerinden üretiliyor. Çin'in çöpünü biz saat olarak kolumuza takıyoruz. İnsanların saat alırken bilinçli bir şekilde hareket etmesi gerekiyor" dedi.

Kadıoğlu ayrıca Yozgat'ta 35 yıldır 3. kuşak olarak bu mesleği sürdürdüğünü belirterek saat tamirciliği konusuna da değindi. Yozgat'ta yıllarca bu sektörünün devam edeceğini söyleyen Kadıoğlu, "Son 2 yıldır vatandaş mekanik saatlere dönmeye başladı. Bununla birlikte de saat tamirine ve tamirciliğe ihtiyaç yeniden hasıl oldu. Bu nedenle bu sektör yıllarca gelir gider, tükenecek bir sektör olduğunu düşünmüyorum. Benden sonra da oğlum bu mesleği sürdürecek ve Yozgat'ta devam etmesini sağlayacaktır" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti İlhan Kadıoğlu Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title