Haberler

Kadına yönelik şiddet konuşuldu

Güncelleme:

Ordu'nun Ünye ilçesinde "Kadına Yönelik Şiddet" toplantısı düzenlendi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde "Kadına Yönelik Şiddet" toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, "Kadına yönelik şiddet koordinasyon toplantımızın özelikle kadına yönelik şiddetin son bulmasına ve kadınlarımın daha huzurlu en temel yaşam hakkının korunmasının bilgilendirme toplantısını tüm Türkiye ile eş zamanlı gerçekleştirdik" dedi.

Kısbet: "En çok şiddet mağduru göçmenler, yaşlılar, kadınlar ve çocuklardır"

Türkiye'de kadınların, göçmenler, yaşlılar ve çocukların en çok şiddete maruz kaldığını ifade eden Ünye İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Psikolojik Danışman Büşranur Kısbet, "Türkiye'de kadına yalnızca kadın olduğu için cinsiyet ayrımı gözeterek bir tür psikolojik, cinsel veya fiziksel eylem olayları vardır. Dünya Sağlık Örgütüne göre dünyada her yıl 1,4 milyon insan şiddet nedeniyle kaybetmektedir. Şiddetten en çok etkilenen kişiler ise kadınlar, çocuklar, göçmenler ve yaşlılar etkileniyor. Şiddeti önlemek için üç tür basamak bulunmaktadır. Bunlar 3 tür korumadır. Ülkemizde şiddet önleme merkezleri kurularak kadına yönelik şiddet konusunda gerekli tedbirler alınacaktır" diye konuştu.

Programda konuşan Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, "Özellikle koruma altındaki vatandaşlarımız koruma altında olmalarına rağmen sonu kötü bir şekilde çocukların gözü önünde ölümle baş başa kalıyorlar. Genel olarak şiddet mağduru insanlarımıza baktığımız zaman şiddet erkekler tarafından uygulanıyor. Buda biz erkekler olarak için acı verici bir durumdur" şeklinde konuştu.

Program sonunda katılımcılar düşüncelerini söyleyerek "Kadına şiddete hayır, öncelik eğitim olmalı" mesajı verildi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Güney Ordu Ünye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title