Haberler

Kadın Gibi Giyinen Erkeklere Kızan Salih Dede'den İlginç Eylem

Güncelleme:

Aydın'da yaşayan 78 yaşındaki Salih Kaşıkçı, her geçen gün kültürünü unutan ve kadın gibi giyinmeye başlayan erkeklere inat kıyafet değiştirdi.

Aydın'da yaşayan 78 yaşındaki Salih Kaşıkçı özellikle de gençlerin yeni dönemdeki giyim tarzına tepki göstermek amacıyla 50 yıl öncesinin kıyafetlerini giyinmeye başladı. Kaşıkçı, ''Kimin kadın, kimin erkek olduğu ayırt edilemez hale geldi.'' diyerek duruma isyan etti.

''50 YIL ÖNCESİ GİYİLEN KIYAFETLERE DÖNDÜM''

5 yıl öncesine kadar gündelik kıyafetle dolaştığını belirten 78 yaşındaki Salih Kaşıkçı, "Kadın gibi giyinen erkeklere, erkek gibi giyinen kadınlara inat gündelik kıyafetleri terk edip 50 yıl öncesi giyilen kıyafetlere döndüm. Çarşı pazarda kimin erkek kimin kadın olduğu ayırt edilemez hale geldi. Bu kadar yozlaşma olmaz" diyerek ölünceye kadar yöresel kıyafetle dolaşma kararı aldığını söyledi.

''ÜZÜLEREK İZLİYORUM''

Bir toplumu ayakta tutan en önemli unsurlardan birinin de kültürü olduğunu ve günümüz gençliğinin her geçen gün kültüründen uzaklaşmasını üzülerek izlediğini belirten 78 yaşındaki Salih Kaşıkçı, "Taşrada yaşıyorum. Şehre her gelişimde gençlerimizin hatta 50 yaşların üstündeki insanlarımızın dahi ciddi oranda kültürel yozlaşmaya uğradığını görüyorum. Bazen bir genç kıza 'oğlum' diye ya da dapdar giyinmiş saçı uzun kulağı küpeli bir erkeğe de 'kızım' diye hitap etme yanlışına bile düşmeye başladık." dedi.


"ÖNCE KENDİMİ DEĞİŞTİRDİM"

Yaşanan sıkıntı nedeniyle kimsenin kimseye bir şey de diyemediğini ancak yeni neslin tamamen Batı kültürüne yenik düşüp kendisine ait giyinme kültürünü bile unuttuğunu gördüğünü belirten Salih Kaşıkçı, "Sandıktan eski kıyafetleri çıkarıp aynısından da terziye diktirdim. Bıyıklarımı da eskiye göre şekil verdim. Gençlere sözle anlatamadığım giyinme şeklini artık göstererek anlatmaya çalışıyorum. Bir kişinin adam mı kadın mı olduğu 100 metre ileriden belli olmalı." diyerek gençlerin cinsiyetine uygun şekilde giyinmesi gerektiğini belirtti.


VATANDAŞLARLA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRMEYİ İHMAL ETMEDİ

Yaşlı şahsın tek kişilik eylemi çevredekiler tarafından yoğun ilgi görürken bazı vatandaşlar da yöresel kıyafetli Salih dede ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Salih Dede ile hatıra fotoğrafı çektiren vatandaşlardan Mustafa Özdemir, aslında yöresel kıyafetlerin daha rahat ve gösterişli olduğunu ancak günümüzde bu tür kıyafetleri bulmanın da kolay olmadığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title