Haberler

Kadın Avukatın "Hakaret" Suçundan Yargılandığı Dava

İstanbul Barosu avukatlarından Mevhibe Canan Arın hakkında, Antalya'da katıldığı seminerde Hz.

Antalya'da katıldığı seminerde Hz. Muhammed ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hakaret ettiği öne sürülen İstanbul Barosu avukatlarından Canan Arın hakkında görülen davada mahkeme heyeti, kamu davasının ertelenmesine karar verdi.

Antalya 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Mevhibe Canan Arın ve Antalya Barosu'ndan 20 avukat katıldı. Duruşmada, Arın hakkında, "Halkın büyük bir bölümünün benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret' ' suçlamasıyla dava açan şikayetçiler Erdal Taş, Bekir Asri, Hasan Burgan, Fehmi Gündüz, Mustafa Kılıça, Cafer Çelik, Erkan Kara ve Yusuf Arslan da yer aldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Filiz Kerestecioğlu, Canan Arın'ın tüm yaşamını kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye adadığını, bu konuda mücadele eden bir aktivist olduğunu söyledi. Canan Arın'ın seminerde yaptığı konuşmanın suç unsuru oluşturmadığını savunan Kerestecioğlu, yargılamanın yapılmaması gerektiğini dile getirdi.

Canan Arın da savunmasında, Türkiye'de kuralların herkese eşit şekilde uygulanması gerektiğini belirtti. Arın, "Bu dava siyasi bir davadır. Suç olduğu iddia edilen fill ile kanıtlar arasında bir suç unsuru yoktur. Bu dava, benim susturulmam ve yıldırılmam amacıyla açılmış bir davadır" dedi.

Kendisinin cumhurbaşkanlığı makamını hedef alacak bir söz söylemediğini savunan Arın, "Dolayısıyla suç işlediğim kanaatinde olmadığımdan atılı suçlardan beraatime ve daha önce belirttiğim gibi mahkumiyet kararı verilecekse hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarıyla ilgili kamu davasının ertelenmesine karar verdi.

"3. Yargı Paketi'nden yararlandırıldım"

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Canan Arın, erken ve zorla evliliklerin kadına yönelik şiddetin biçimlerinden olduğunu kaydetti. Bunlara 7. ve 21. yüzyıldan örnekler verdiğini anlatan Arın, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla bunu suç saydılar. Aslında hiçbir şekilde suç unsuru bulunmamaktadır. Bugün de dava sonuçlandı. 3. Yargı Paketi'nden yararalandırıldım. 3 yıl boyunca bir daha ağzımı açmazsam bu dava açılmamış sayılacak. Ama 3 yıl içinde herhangi bir gerçeğe tekrar parmağımı bastığımda dava kaldığı yerden devam edecek. Bu, ne şiş ne kebap yansın oldu."

Olayın geçmişi

Antalya Barosu tarafından 4 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen eğitim seminerinde meslektaşlarına yönelik konuşma yapan avukat Mevhibe Canan Arın hakkında, "Halkın büyük bir bölümünün benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamalarıyla dava açılmıştı.

Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan iddianamede Arın hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istenmişti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Filiz Kerestecioğlu İstanbul Barosu Canan Arın Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title