Haberler

Kadim Kent Kayseri'nin Tarihi Talas Vurgusu

Bu yıl Ankara Ticaret Odası Congresium merkezinde ikincisi düzenlenen Kadim Kent Kayseri fuarında Talas Belediyesi'nin hazırladığı Yaman Dede konağının aynen benzetildiği stant büyük ilgi gördü.

Bu yıl Ankara Ticaret Odası Congresium merkezinde ikincisi düzenlenen Kadim Kent Kayseri fuarında Talas Belediyesi'nin hazırladığı Yaman Dede konağının aynen benzetildiği stant büyük ilgi gördü. Gerçeğini aratmayan konak protokol ve vatandaşlar tarafından beğeniyle gezilirken stantta ayrıca yöresel tatlılardan nevzine ikram edildi.

Tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle dolu bir şehir olan Talas, bu yılda Kadim Kent Kayseri fuarında kendinden bahsettirdi. Açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yaptığı Fuarda Kayseri'nin yöresel özellikleri modern şehircilik hizmetleri yine ön planda idi. Talas'ın tarihi ve turizm değerlerini yansıtan Yaman Dede Konağı, Ali Saip Paşa Çeşmesi, Selçuklu evi, Ali Dağı, Hava sporları, güreş, binicilik, atlı okçuluk gibi bir çok materyalin gösterildiği standı beğeniyle gezmeyen kalmadı. Başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız olmak üzere protokol ve vatandaşlar konağın giriş merdivenlerinin balkonunda fotoğraf çektirdi. Yaman Dede konağının gerçeğini aratmayan standı inceleyen Bakan Yıldız, valiler, milletvekilleri ve iş adamları ve vatandaşlar Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a teşekkür ettiler.

TBMM Başkan vekili Sadık Yakut konağı çok beğendiğini ve balkonda çok güzel fotoğraf çekildiğini belirterek ikram edilen nevzineyi tattığını söyledi.

Ak Parti Grup Başkan vekili Mustafa Elitaş küçüklüğünden beri Yaman Dede konağını bildiğini belirterek çok güzel restorasyon edildiğini ve Talas'ta tarihin yaşatıldığını söyledi.

Kayseri eski valilerinden Mevlüt Çetinkaya, Mevlüt Bilici, Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı ve Talas eski Kaymakamı Salih Bıçak ise Ankara'ya Talas'ın getirildiğini ve konağın orijinal gibi durduğunu ifade ederek Başkan Yıldırım'a emeklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yöresel tatlılardan nevzinenin çok güzel olduğunu ve konağın birebir aynısının sergilendiğini belirterek," Rifat beyin eline sağlık. Yaman Dede konağıyla fuara değişik bir ambiyans katılmış oldu. Talas'ta ki konakları birebir buraya getirip oturtmuşunuz. Tebrik ediyorum" dedi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, geçen yıl Okutan konağının sembolize edildiği yapıyla katıldıkları fuara bu yıl yöresel zenginlikleriyle daha fonksiyonel ve kültürel mekan olarak kullanılan Yaman Dede konağıyla katıldıklarını söyledi. Konağın ön, arka yüzeyi, girişi, iç sofalarının birebir ölçülerle yansıtıldığını belirten Başkan Yıldırım, "Sahip olduğumuz değerleri anlatmak adına ayrı bir algı oluşturmak istedik. Kültür ve spor şehri Talas'ı ifade etme noktasında yapmış olduğumuz hizmetleri, organizasyonları anlatmaya çalıştık. Sahip olduğumuz kıymetleri anlatma ve yerel markamızı oluşturmak amacıyla yapmış olduğumuz hizmetleri bu standımızda sergiliyoruz. Yapmış olduğumuz bir çok restorasyon çalışmalarımızı yine bu konağın içerisinde anlatıyoruz. Çok beğeni topladı. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ankara Ticaret Odası Yaman Dede Kayseri Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title