Haberler

Jigolo çetesine operasyonda adaylarla yapılan görüşmelerde kullanılan not ortaya çıktı

Güncelleme:

Balıkesir'de yapılan operasyonda 'jigolo' olma hayali kuranları dolandıran bir şebeke ortaya çıkarılmıştı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü 44 kişiyi gözaltına aldı. Son derece 'profesyonel' çalışan şebeke kiraladığı daireleri 'çağrı merkezi' gibi düzenliyor ve faaliyetlerini buralardan yürütüyordu. 'Red Ajans' adıyla internet üzerinden ilanlar veren şebeke, bu ilanlara kanan kurbanlarını buralardan ağa düşürüyordu. Polis şebekenin telefon görüşmelerinde kullandığı notları da buldu. Şebekenin kurbanlarını ne kadar basit bir şekilde kandırdığı bu notlardan anlaşılıyor.

"YEME, İÇME KONAKLAMA BAYANA AİT"

Tek sayfalık bir notta jigolo adayı arandığında neler söylenmesi gerektiği yazıyor. Nota göre adaya önce başvurusunun kabul edildiği söyleniyor. Ardından da 'bulunduğu lokasyonda' hemen bir görüşme olduğu belirtilerek "Görüşme için bugün müsait misiniz?" diye soruluyor. Adayların yüzde 99.9'unun cevabı da "Tabii, müsaitim" oluyor zaten. Ardından kurbana yapacağı işin ne kadar cazip olduğunu vurgulamak için ücret tarifesi veriliyor. "Yapacağınız 4 saatlik görüşmede 3 bin lira alacaksınız. Görüşme uzarsa ücret de artıyor, 5 bin liraya kadar çıkıyor. Yeme, içme konaklama bayana ait!" denilerek kurbanın şevki iyice artırılıyor. "Ödemeleriniz görüşmeden bir saat önce hesabınıza yatırılacak" denildiğinde ise kurbanlar tamamen ağa düşürülmüş oluyor.

Jigolo çetesine operasyonda adaylarla yapılan görüşmelerde kullanılan not ortaya çıktı

"SÖZLEŞMELİ İŞ"

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, ajans jigoloları 'sözleşmeli' olarak işe alıyor. 3 aylık sözleşme için 320, 6 aylık sözleşme için de 520 lira talep ediyorlar. İnandırıcı olsun diye hesap numarası ve şahsi bilgiler de alınıyor. Kazanacakları paraya göre çok cüzi bir miktar olduğunu düşündükleri için adaylar hemen ödemeyi yapıp bir an önce işe başlamak istiyor. Parayı ödedikten sonra da bir daha kendilerini arayan numaraya ulaşamıyorlar. Kimi utancından kimi de ailesinden korktuğundan şikâyetçi olamıyor. Şebeke ise aynı yöntemi kullanarak dolandırıcılığa devam ediyor. Ta ki kurbanlardan biri cesaretini toplayıp polise gidene kadar.

Jigolo çetesine operasyonda adaylarla yapılan görüşmelerde kullanılan not ortaya çıktı

NE OLMUŞTU?

Balıkesir merkezli 3 ilde, erkekleri 'jigolo yapma' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonlarda 38 şüpheli yakalanmıştı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir kişinin internette 'jigolo yapma' vaadiyle dolandırıldığı iddiası üzerine çalışma başlatmıştı. Yapılan araştırmalarda, şüphelilerin, internetten 'Haftada 2 bin lira kazanmak için jigolo olmak ister misiniz?' formunu dolduran kişileri telefonla arayarak başvuru yapabilmeleri için bir miktar para yatırmaları gerektiği söylendiği tespit edilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Emniyet Müdürlüğü Balıkesir Ajans Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (8)

007:

Iyi olmuş pislikler birbirini bulmuş

59
2
yanıtYanıtla
!!:

Böyle asalaklara müstahak. Hakkediyorlar . Gram üzülmüyorum.

53
4
yanıtYanıtla
Ahaha:

Türkiyede ne jigolosu ya

41
3
yanıtYanıtla
cıgulı.d:

wallaha sesli güldüm ya cıgolo hahahaha lan olum ne kadar ayıp ya

30
3
yanıtYanıtla
oh olsun:

Dinsizin hakkından imansız olayına dönmüş

27
4
yanıtYanıtla
haram tatlıdır:

haram a kaçarsan sonuç bu

24
3
yanıtYanıtla
Hacı baba:

Komedi gibi

22
0
yanıtYanıtla
RAMAZAN:

ÖDEMELER 1 SAAT ÖNCE GECEDE 3-5 BİN LİRA TÜM MASRAFLAR BAYANDAN YEMİN EDİYORUM BENİM BİLE ŞEVKİM İYİCE ARTDI HEMEN TEKLİFİ KABUL EDERDİM AMA BU DOLANDIRICILARI ASIN ASIN YA HAYALİMDEKİ MESLİĞİ REZİL EDİYORLAR.

7
14
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title