Haberler

    Japon Yapıştırıcısını Elinden Çıkaramayınca...

    Japon yapıştırıcısı özellikle ele yapıştığında çıkarması oldukça zor olur. Japon yapıştırıcısı uygun yöntemlerle çıkarılmadığında cildinizde hasar meydana getirebilir. Japon yapıştırıcısı yapıştığı yüzeyde kırılmaz bir bağ oluşturması anlamına gelse de, bu bağı güvenli bir şekilde kırabileceğiniz yollar vardır. Japon yapıştırıcısı nasıl çıkar, Japon yapıştırıcısı elden nasıl çıkar sorularının cevapları haberimizde…

    Japon yapıştırıcı nasıl çıkar, Japon yapıştırıcısı elden nasıl çıkar sorularının cevaplarını sizler için araştırdık. Japon yapıştırıcısı parmaklara yapıştığında cildinizin parçalanmasına neden olabilir. Parmakları zorla ayırmaya çalışırsanız, cildinizi de parçalayabilirsiniz.

    Ancak bu durum dünyanın sonu değil. Japon yapıştırıcısı, yapıştığı yüzeyde kırılmaz bir bağ oluşturması anlamına gelse de, bu bağı güvenli bir şekilde kırabileceğiniz yollar vardır. Deriden süper yapıştırıcıyı çıkarmak için herhangi bir özel ürün almanıza bile gerek yoktur. Size vereceğimiz doğal yöntemlerle Japon yapıştırıcısı nasıl çıkar sorusunun cevabını öğreneceksiniz.

    İşte Japon yapıştırıcısı nasıl çıkar, Japon yapıştırıcısı elden nasıl çıkar sorusunun cevapları…

    Yöntem 1: Aseton

    Japon yapıştırıcısının anahtar zayıflığı asetondur. Doğrudan etkilenen bölgeye aseton uygulamak, süper yapıştırıcı ile cildiniz arasındaki bağı hızla çözebilir. Daha sonra Japon yapıştırıcısını çıkarmak kolay olacaktır.

    Not: Aseton cildinizi kurutabilir. Tutkaldan kurtulduktan sonra bir nemlendirici uygulamak gerekir.

    Nasıl uygulanır?

    •    Aseton bazlı oje çıkarıcıyı küçük bir kaseye dökün.

    •    Etkilenen deriyi 5 dakika süreyle çıkarınız.

    •    Parmaklarınızla yapıştırıcıyı çıkarmaya çalışın. Eğer çıkmazsa, birkaç dakika daha asetonda ıslatın.

    •    Tutkal yeterince gevşek olduğunda cildinizi temizleyin.

    •    Cildinizi sabun ve ılık su ile iyice yıkayınız.

    •    Kuru cildi korumak için kalın bir nemlendirici uygulayın.

    Yöntem 2: Tuz ve Sıcak Su

    Cildinizde aseton kullanmaktan çekiniyorsanız, sofra tuzu kullanarak cildinizdeki Japon yapıştırıcısını çıkarmaya çalışın. Sofra tuzu granülleri, cildinizdeki kuru tutkalı kesmek için bir eksfolyan görevi görür. Bununla birlikte, öncelikle, Japon yapıştırıcısını yumuşatmak için etkilenen bölgeyi ılık suya batırmanız gerekir.

    •    Bir kaseye ılık su dökün.

    •    Tutkallanmış cildi 10 dakika boyunca ılık suda ıslatın.

    Adım 2.

    Tutkalın üzerine tuz sürün, tekrar ılık suya batırın ve soyun.

    • Cildinize yapışmış olan Japon yapıştırıcısını sofra tuzu ile fırçalayın. Tuzu cilde uygulamak için biraz kuvvet uygulamanız gerekebilir. En az 1 dakika fırçalamaya devam edin.

    • Tutkal kenarlarından soyulmaya başladığında, alanı tekrar 1 ila 2 dakika boyunca ılık suda ıslatın.

    •Tutkal böyle yaptığınızda daha çabuk çıkacaktır.

    • Bölgeyi iyice durulayın ve bir nemlendirici uygulayın.

    Yöntem 4: tuvalet ispirtosu

    Tuvalet ispirtosu  cildin süper yapışkanını gidermek için de kullanılabilen aktif bir temizleme türüdür. Kurutulmuş yapıştırıcıyı çözmek için bir çözücü olarak çalışacaktır.

    • Bölgeyi ılık suyla yıkayın. Önce tutkalı yumuşatmak için ılık bir sabun çözeltisi de kullanabilirsiniz.

    • Tuvalet ispirtosu ile bir pamuk topu ıslatın ve 1 dakika boyunca kurumuş olan Japon yapıştırıcısına bastırın.

    • Pamuk topu kuruyana kadar tutkalın üzerine sürün. Gerekirse, pamuk topunu daha fazla ispirto ile ıslatın.

    • Tutkal tamamen çıktıktan sonra, cildinizi suyla yıkayın ve kalın bir nemlendirici uygulayın.

    Hassas ciltlere bu yöntem kesinlikle önerilmez.

    Japon yapıştırıcısını çıkaracak diğer yöntemler

    •    Japon yapıştırıcısını cildinizden çıkarmaya çalışmak yerine bu duruma çeşitli önlemler almanız daha sağlıklı olacaktır.  Kazaları önlemek için Japon yapıştırıcısıyla çalışırken lastik eldiven giyin.

    •    Japon yapıştırıcısını pamuklu giysilerden uzak tutun. Japon yapıştırıcısındaki kimyasallar bir cilt yanmasına yol açabilecek ekzotermik reaksiyona neden olur.

    •    Ayrıca, Japon yapıştırıcısını ciltte bir zeytinyağı ve tuz karışımı ile çıkarmayı deneyebilirsiniz. Kalın bir macun yapmak için tuza yeterince zeytinyağı ekleyin. Yağ, bölgeyi yağlamaya ve tutkalın soyulmasını kolaylaştırmaya yardımcı olur.

    •    Plastik yüzeylerden süper yapıştırıcıyı çıkarmak için kesici aletleri kullanabilirsiniz.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Japon Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title