Haberler

Jantsa İkinci İtalyan Ortaklı Fabrikasını Açtı

Aydın'ın en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Jantsa, ikinci İtalyan ortaklı fabrikası olan İtalyan CLN Grup ortaklığıyla kurduğu JMW jant fabrikası törenle hizmete açıldı.

Aydın'ın en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Jantsa, ikinci İtalyan ortaklı fabrikası olan İtalyan CLN Grup ortaklığıyla kurduğu JMW jant fabrikası törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Jantsa'nın kurucusu Şefik Çerçioğlu, merdiven altlarında başladıkları yolda dünya devi olma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Otomotiv ve yan sanayi sektörünün liderlerinden Jantsa A.Ş, Aydın'ın Atça beldesinde 1977 yılında Şefik Çerçioğlu önderliğinde 600 ortakla kurulan ve bugüne kadar iş makinası ve ağır vasıta gibi araçlar için jant üretti. 2006 yılında ilk İtalyan ortaklı Titan Jantsa fabrikasını Aydın Organize Sanayi Bölgesinde açan Jantsa bugün ikinci İtalyan ortaklı jant fabrikasını Aydın-Köşk karayolu üzerinde açtı.

Fabrikanın açılış törenine Aydın Valisi Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Belediye Başkanı ve Jantsa Genel Müdürü Ercan Çerçioğlu'nun eşi Özlem Çerçioğlu, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu, Jantsa'nın kurucusu Şefik çerçioğlu, CLN Group Yönetim Kurulu Başkanı Gabrielle Perris Magnetto, sivil toplum örgütü temsilcileri, yerli ve yabancı sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.

DEV MARKALAR İÇİN ÜRETİM YAPACAK

2011 yılında dünya pazarında bir birine rakip olan Jantsa A.Ş. ve CLN Group'un bir araya gelmesiyle atılan ortak yatırım adımının meyvesi iki yıl sonra faaliyete başladı. Yüzde 50 yüzde 50 ortaklık sistemiyle kurulan JMW şirketi ile Aydın'da bir araya gelen iki rakip otomobil jantı üretimine başladı. 2013 yılı başından beri deneme üretimlerini sürdüren iki ortaklı JMW şirketi 1 Nisan itibariyle seri üretime başladı. İlk jantlarını Fiat grubu için üreten fabrika önümüzdeki günlerde dev otomotiv markaları içinde üretim yapacak..

'400 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ'

Törenin açılış konuşmasını yapan Jantsa A.Ş. Genel Müdürü Ercan Çerçioğlu, fabrika ile ilgili bilgiler verdi. Yeni fabrikanın yüzde 50 yüzde 50'li ortaklı 35 Milyon EORU'luk bir yatırım olduğunu ifade eden Ercan çerçioğlu, "Bu yıl sonuna kadar 400 bin otomobil jantı üretmeyi planlıyoruz. Bunun tamamı iç pazara yönelik olacak. İlk etapta 60 kişilik bir istihdam sağladık. Hedefimiz 2015 yılı sonuna kadar tam kapasiteye ulaşmak. Yatırımımızın devamı etap etap gelecek. Önümüzdeki yıl ağır vasıta jantı üretmek için yatırım yapacağız. 2014 yılı sonunda hedefimiz 1 milyon adet otomobil ve 350 bin adet de ağır vasıta jantı üretmek. 2015 yılında tam kapasiteye ulaştığımızda ise 2.6 milyon adet otomobil ve 1 milyon adet de ağır vasıta jantı üretmeyi hedefliyoruz. Tam kapasiteye ulaştığımızda fabrikamızda 400 kişilik bir istihdam oluşturmayı ve yıllık 50 Milyon EURO ciro yapmayı hedefliyoruz" dedi.

JMW Şirketinin italyan ortaklarını temsilen törende kısa bir konuşma yapan CLN Grup Binek ve Hafif Ticari Grup sorumlusu Adrian Gordon, bu ortaklığın iki taraf içinde çok makul olduğunu söyledi. Bu ortaklıkla kendilerinin pazar paylarını genişlettiğini ağır vasıta ve iş makinesi jantı üreten Jantsa'nın ise binek grubuna geçtiğini belirtti.

'DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ'

Jantsa A.Ş'nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Şefik Çerçioğlu ise, 1970 yıllarda merdiven altlarında başladığı bu yolculuğun bugün kapalı alanlara sığmaz hale geldiğini ve bu ilerlemeden son derece mutlu olduğunu söyledi. Çok zor şartlarda bugünlere geldiklerini dikkat çeken Şefik Çerçioğlu, sokaklarda üretim yaptıklarını fakat bugün dünya markası olma yolunda ilerlediklerini kaydetti.

Törende konuşan Aydın Valisi Kerem Al ve AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, açılan fabrikanın Türk ekonomisine ciddibir katkısı olacağını ümit ettiklerini ve fabrikanın hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular.

Açılış töreninin ardından davetlileri fabrikayı gezdiren Ercan Çerçioğlu, jant üretiminin tüm safhalarını konuklarını anlattı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ercan Çerçioğlu Kerem Al Aydın Atça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title