Haberler

İznik'teki Cinayetin Şüphelisi Baba- Oğul Tutuklandı

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, geçen cumartesi akşamı yol verme tartışması yüzünden çıkan kavgada öldürülen 26 yaşındaki Zeki Dursun'un cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan 45 yaşındaki Rüstem D.ile oğlu 16 yaşındaki M.D.çıkarıldıkları...

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, geçen cumartesi akşamı yol verme tartışması yüzünden çıkan kavgada öldürülen 26 yaşındaki Zeki Dursun'un cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan 45 yaşındaki Rüstem D. ile oğlu 16 yaşındaki M.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bu cinayet nedeniyle İznik'te dün gece olaylar çıkmış, Romanların yaşadığı ev ve işyeleri taşlanmıştı.

İznik'te cumartesi akşamı Selçuk Mahallesi Göl Sahil Caddesi'nde, yol verme tartışması nedeniyle çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, Zeki Dursun tabancayla vurularak öldürüldü. Kavga sırasında Dursun'un arkadaşı 23 yaşındaki Yunus Emre Akın da yaralandı. Olaydan sonra kaçan 4 şüpheliden 45 yaşındaki Rüstem D. ile 16 yaşındaki oğlu M.D. yakalandı.

Bu olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, Rüstem D.'nin Roman olması nedeniyle gün boyu gerginliğin yaşandığı ilçede ölen Zeki Dursun'un yakınları ve arkadaşları Roman olduğu bilinen kişilere tepki gösterdi. İlçede dünsaat 19.00 sıralarında toplanan öfkeli kalabalık, ellerindeki taş ve sopalarla Roman'ların yaşadığı Yeni ve Mahmut Çelebi mahallelerine yürüdü. Öfkeli kalabalık Roman'ların gittiği İznik Sosyal Dayanışma Kültür ve Spor Derneği lokalini bastı, eşyaları tahrip etti. Mahallede birçok ev ve işyerinin camlarını da kıran kalabalığa polis, biber gazı ile müdaha etti.

BİR KİŞİ TABANCAYLA YARALANDI

Olaylar sırasında kalabalık grupta bulunan 26 yaşındaki Emrah Türk de kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunun sırtına isabet etmesiyle yaralandı. Türk, hastanede tedavi altına alındı.

Olaylar üzerine İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe mahalleye gelerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Kalabalığı belediye çay bahçesinde toplayan Kaymakam Karameşe itidal çağrısı yaptı. Kaymakamın konuşmasının ardından gruplar dağıldı.

TABANCAYI ÇOCUK KULLANMIŞ

İlçede olaylar devam ederken, gözaltına alınan baba Rüstem D. ile oğlu M.D. adliyeye sevk edildi. Baba Rüstem D. olay sırasında tabancayı oğlunun kullandığını söyledi. M.D.de babasının ifadesinin doğru olduğunu belirtti.

Tutuklanan baba- oğul polis kıyafeti giydirilerek, Bursa Cezaevi'ne gönderildi. Kavgaya karışan ve kimlikleri açıklanmayan iki kişinin daha sorgularının devam ettiği belirtildi.

Bu arada, dün gece olayların yaşandığı ilçede durumun sakin olduğu bildirildi. İlçe Kaymakamı Karameşe, gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, olaylarla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü kaydetti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Karameşe İznik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title