Haberler

İzmir Müftülüğü'nden Birlik İftarı

İzmir'de İl Müftülüğü'nün verdiği iftar toplumun tüm kesimlerini biraraya getirdi.

İzmir'de İl Müftülüğü'nün verdiği iftar toplumun tüm kesimlerini biraraya getirdi.

İzmir İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı İzmir Şubesi tarafından Narlıdere Huzurevi'nde iftar programı düzenlendi. Düzenlenen İftar sofrasına, İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu'nun yanı sıra eski bakanlarımızdan Işılay Saygın, İl Müftü Yardımcıları, D.E.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel, D.E.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Dumlu ve Öğretim Üyeleri, İlçe Müftülerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Şehit Aileleri ve Gaziler, Alevi Bektaşi dernek temsilcileri, Hıristiyan ve Yahudi din temsilcileri, kanaat önderleri ve huzurevi sakinleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar sofrası programı Ahmet İnce ve arkadaşlarının seslendirdiği ilahileriyle devam etti. İftar yemeğinin ardından bazı konuklar duygu ve düşüncelerini aktardılar.

D.E.Ü. Dekanı Prof. Dr. Ömer Dumlu "Ramazan ayı toplumun birbiriyle kaynaştığı, birlik beraberliğin zirveye çıktığı ve Müminlerin birlikte yaşamanın sevincini ve hazzını yaşadığı bir aydır" Dedi.

Buca Protestan Baptist Kilisesi Pastörü Erol Kara "Değerli dostlar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ülkemizin birliğe beraberliğe çok ihtiyacı olduğu bir dönemde böyle güzel bir davette bulunmak bizleri onurlandırdı. Böyle bir organizasyon düzenlediği için İl Müftümüz Prof. Dr. Ramazan Beye çok teşekkür ediyorum. Gerçekten İzmirli olarak çok şanslıyız, çok alçak gönüllü bir müftümüz var İzmir'de. Kalbimizin Allah'ı aradığı bu dönemde hepinizi selamlıyor ve çok teşekkür ediyorum" dedi.

Alevi Bektaşi Dernekleri Başkanı Av. Ali İhsan Şahin ise, "Böyle güzel bir organizasyonda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Allah'ın varlığını ve birliğine inanmış, iman etmiş her kesimin burada olduğunu görmek çok güzel. Yollarımız, izlerimiz farklı olsa da bütün yollar Yüce Rabbimize çıkıyor. Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun. Allah hepinizden razı olsun" dedi. İzmir Romanlar Derneği Başkanı Dr. Abdullah Cıstır, Şehit Aileleri adına Hatice İşbilen teşekkürlerini ifade ettiler.

İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu da, iftar sofrasına teşrif eden konuklara teşekkür ederek, "Ramazan ayı birçok güzelliklerin bir arada yaşandığı, birlik beraberlik ve dayanışma gibi sosyal yönlerin ön plana çıktığı bir aydır. Bu gün güzel bir iftar akşamı yaşıyoruz aynı zamanda Ramazan Ayı'nın feyiz ve bereketinden de istifade ediyoruz. Bu ayda birlik ve beraberliğimizin pekişmesi çok önemli, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi. İftar sofrası yapılan duanın ardından son buldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title