Haberler

İzmir'de Temiz Enerji Zirvesi Gerçekleştirildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Katılımcılardan detaylar Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak ve Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz Güldaş'ın konuşmaları - İzmir'de Temiz Enerji Zirvesi'nde yenilenebilir enerji kaynakları ve kullanım koşulları değerlendirildi Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Toprak: "Etkinlikleri yapmaktaki amacımız temiz enerji alanındaki farkındalığı bir tık daha yukarı çekmekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Katılımcılardan detaylar

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak ve Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz Güldaş'ın konuşmaları - İzmir'de Temiz Enerji Zirvesi'nde yenilenebilir enerji kaynakları ve kullanım koşulları değerlendirildi

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Toprak:

"Etkinlikleri yapmaktaki amacımız temiz enerji alanındaki farkındalığı bir tık daha yukarı çekmekti. Bu noktada başarılı olduk diye değerlendiriyoruz"

İzmir'de gerçekleştirilen Temiz Enerji Zirvesi'nde, "Paris İklim Zirvesi ardından enerjide değişen trendler" değerlendirildi.

Yeni Arayışlar Girişimi Platformu (YAPDER), iklimekonomisi.org işbirliği ile Gözlem Gazetesi, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Küresel Isınma Kurultayı Komitesi'nin destekleriyle Tarihi Havagazı Kültür Merkezi'nde, "Temiz Enerji Zirvesi" gerçekleştirildi.

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, doğanın verdiklerini enerjiye dönüştürmek için sınırsız kullanım yapılabileceğini ama doğanın dengesinin değiştirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise temiz enerji konusunun tüm dünyayı ilgilendirdiğini aktararak, belediye olarak Paris İklim Zirvesi'ne katıldıklarını ve buna göre de yol haritalarını belirlediklerini söyledi.

Hedeflerinin, temiz enerjiyi kullanarak çevreyi korumak olduğunu ifade eden Aydoğan, bu noktada dünya ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerektiğinin önemine değindi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da ilçedeki tüm enerji kaynaklarından tasarruf edilebilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu kapsamda da Karşıyaka'daki taksileri elektrikli hale dönüştürmek istediklerini söyledi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak ise 7 yıl önce küresel ısınma başlığıyla çalışmalara başladıklarını ve birçok kurum ile kuruluşların desteğiyle organizasyonlarını sürdürdüklerini söyledi.

İzmir'de temiz enerjiyle ilgili gördükleri ilginin kendilerini memnun ettiğini ve bu kapsamda ikinci toplantıyı gerçekleştirdiklerini aktan Toprak, "Biz 7 yılda 250'ye yakın gazetecimizi buradaki etkinliğimizde konuşturduk. Konuşmacılarımız buraya gelmeden önce bir araştırma yapma ihtiyacı duyuyorlar ve gördük ki sonrasında bu konuya daha da ilgi gösteriyorlar. Etkinlikleri yapmaktaki amacımız temiz enerji alanındaki farkındalığı bir tık daha yukarı çekmekti. Bu noktada başarılı olduk diye değerlendiriyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz Güldaş da "Medya'nın konuya ilişkin değerlendirmesi" konulu sunumunda, yenilenebilir enerjinin doğa ve insana zarar verdiği yönündeki algının giderilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkeler açısından stratejik öneme sahip yenilenebilir enerji konusunda toplumun yeterli bilgiye sahip olmadığını ifade eden Güldaş, şunları kaydetti:

"Bu konuda önce basın kuruluşları çalışanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bilgilendirilmeli. Bu durum daha sonra vatandaşlara anlatılmalı. Belki bu alandaki başarı hikayeleri ön plana çıkartılmalı."

Toplantı sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Celal Toprak Karşıyaka Aydoğan İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title