Haberler

Tesettür mayo ile havuza girmesi engellenen kadın suç duyurusunda bulundu

Güncelleme:

İzmir'in Dikili ilçesinde kiraladığı yazlık villanın havuzunu kullanmasının tesettür mayosu giydiği gerekçesiyle engellendiğini öne süren kadın, site yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. Kadının eşi, "Bu zamanda, 2021 Türkiye'sinde böyle sıkıntıların olması normal değil. Bizim bu sorunları aşmamız lazım. Bu zihniyet ve dar kalıplardan kurtulmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Dikili'de 10 Ağustos'ta yaşanan olayın ardından sivil toplum kuruluşlarıyla temasa geçen Tuğçe ve eşi Harun Çetin, Dikili Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak site yönetim kurulu üyeleri hakkında "nefret ve ayrımcılık" suçlamasıyla şikayetçi oldu.

Gazetecilere açıklama yapan Harun Çetin, engellemeyle ilgili site yönetimiyle görüşmeye çalıştıklarını ancak "yönetim kurulu kararı olduğu" gerekçesiyle eşinin havuza girmesinin önlendiğini iddia etti.

"2021 TÜRKİYE'SİNDE BÖYLE SIKINTILARIN OLMASI NORMAL DEĞİL"

Siteden ayrılmak durumunda kaldıklarını, yaşadıkları olay karşısında nasıl hareket edeceklerine ilişkin baro ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüştüklerini anlatan Çetin, şöyle konuştu: "Bu sıkıntı sadece bizim sıkıntımız değil. Benzer sıkıntıları farklı noktalarda yaşayan bir sürü hanımefendi var. Bu zamanda, 2021 Türkiye'sinde böyle sıkıntıların olması normal değil. Bizim bu sorunları aşmamız lazım. Bu zihniyet ve dar kalıplardan kurtulmamız lazım. Hukuki süreci başlatacağımızı söylemiştik. Eşimle beraber başvurumuzu yaptık. İnşallah başka sıkıntılar yaşayan hanımefendiler için güzel bir örnek teşkil eder. Bu süreci hep beraber inşallah sonuçlandıracağız. İstediğimiz artık bu tip basit olayların ülke gündemine bir daha gelmeyecek şekilde sonuçlanması, bu ayrımcılığın ortadan kalkması."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Dikili İzmir Haberler

500

Yorumlar (40)

Turgut Aydın:

Yarında biri ben şalvarla girecem derrr öbürüde donla girecem der herşeyin bir kuralı varrrr

225
462
yanıtYanıtla
Zekeriya Aydin:

hadi lan ordan. mayo ve bikini yasaklansın. daha insani.

yanıt4
yanıt3
Rahim :

Tesettur bir Inanc ozgurlugu salvar ve don degil Salvar ve don da adamin dini geregi ise evet salvar ve don la da girebilmeli hijyen kurallarina uyuldugu surece din ve inanc ozgurlugu olmali

yanıt10
yanıt6
RDK 1903 :

yüzerken her tarafını açmak zorundamı insanlar ,

yanıt17
yanıt3
zeki sahin:

niye kuralları sadece sizmi belirliyorunuz hani özgürlük anlayışınız hangi çağdaşlığınız hani kadına verdiğiniz değer ( sizin tek derdiniz belli ve onuda açık net biliyorunuz) ama avucunuzu yalarsınız.........

yanıt4
yanıt4
Uğur Sezgin:

ben öyle girmeye utanırım

82
199
yanıtYanıtla
songül zeybekgil:

Kardeşim bende tesettürlüyüm. Ama tesettürü takma amacını bilmeyenler var. Namahremdir tesettür takıyorsan erkeklerle aynı havuza giremezsin. O mayo her tarafına yapışacak ve vücudunu teşhir edecek. Ozaman neden tesettür takıyorsun. Normal insanlar gibi gir. İlla tesettürle giricem diyorsan, git köyünde ırmağa gir baraja gir , insanlarla ortak yerlere girme.

140
139
yanıtYanıtla
Abdullah Civelek:

Burda olay kapalı açıklık değil olay özgürlük kısıtlaması ve davayı kazanır kad

yanıt76
yanıt25
Abdullah Civelek:

Bu nasıl bir düşüncedir ya sen havuza gittin bikiniyle ama sana bikiniyle giremezsin git başka bişey giy dediler aynı şey

yanıt62
yanıt36
zeki sahin:

siz meseleyi iyi anlamamışsınız belli konu ve amacın ne olduğu sevap veya günah değil

yanıt3
yanıt1
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title