Haberler

İzmir'de Açılacak Başbakanlık Ofisi'ne Roman Danışman"

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Romanlara karşı ayrımcılığa AK Parti döneminde son verildiğini belirterek, "Başbakanımızın İzmir'de açılacak Başbakanlık Ofisi'nde görev yapacak bir Roman danışmanı olacak" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Romanlara karşı ayrımcılığa AK Parti döneminde son verildiğini belirterek, "Başbakanımızın İzmir'de açılacak Başbakanlık Ofisi'nde görev yapacak bir Roman danışmanı olacak" dedi.

İzmir milletvekili adayları Bilal Kırkpınar ve Cemal Bekle ile Roman vatandaşların yoğun yaşadığı Karşıyaka Örnekköy ve Bayındır Çırpı'da ev ve kahvehane ziyaretleri gerçekleştiren Ulema, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Ulema, halka hitap ederken AK Parti hükumetlerinin başlattığı açılımlarla Roman vatandaşlara yönelik ayrımcılığın ortadan kalktığını belirtti.

Nesrin Ulema, Romanların sosyal yaşam seviyelerinin ve ekonomik durumlarının düzeltilmesi için proje yapmayı sürdürdüklerini söyledi.

Romanlara yönelik sürecin devam ettiğini belirten Ulema, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Romanların toplum içindeki farkındalıklarının artırılması ve hayatın her alanında eşit biçimde yer almalarının sağlanması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğimizden kuşkunuz olmasın. Romanların yaşadıkları olumsuzlukları ve karşılaştıkları engelleri birer birer kaldırıyoruz. Başbakanımız Romanlarla ilgili çok önemli müjdeler verdi. Başbakanımızın İzmir'de açılacak Başbakanlık Ofisinde görev yapacak bir Roman danışmanı olacak. Partimizin yetkili organlarında da yine Roman kardeşlerimiz temsil edilecek. AK Parti sadece yapacaklarının sözünü verir. Roman kardeşlerimizin boş vaatlere karnı tok. Biz her zaman Romanların yanındayız."

AK Parti'nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Adayı Cemal Bekle de 2015'in, Romanların siyasi öneminin anlaşılacağı bir yıl olacağını belirterek, "AK Parti, Romanlar konusunda yaptığı açılımlarla zihinlerde devrim yaptı. Romanlara eğitim ve istihdam alanlarında öncelik verilecek" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Nesrin Ulema Danışman Ak Parti İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title