Haberler

İzmir - Chp´Li Belediye´Nin Açılışına Akp´Li Bakan Yıldırım´Da Katıldı

Kemalpaşa'ya Arıtma Tesisi

KEMALPAŞA'YA ARITMA TESİSİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kemalpaşa'da 6.5 milyon liralık yatırım ile gerçekleştirdiği İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin açılışına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

Kemalpaşa ve çevresine hizmet verecek arıtma tesisi açılış törenine, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Çevre bilinci gelişmediği için çevreye yapılması gereken yatırımların vaktinde yapılmadığını, kaybedilen çevrenin telafisinin çok daha büyük maliyetler getirdiğini belirten Bakan Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki 20'ye yakın ilçede arıtma tesisi yapmasının çok güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Hizmette siyasetin olmayacağını, gereken siyasi mücadeleyi demokratik çerçevede verdiklerini dile getiren Binali Yıldırım, ''Biz muhalefet partisine mensup bir belediye başkanı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile örnek bir işbirliği gerçekleştirerek Aliağa'dan başlayıp Cumaovası'na kadar uzanan 80 kilometrelik raylı sistem projesini 29 Ekim'de tamamlıyoruz' dedi.

İzmir Limanın özelleştirme sürecinde yargıdan görüş alınmadığı için 29 ay sonra Danıştay'a gönderilen görüşün aynı olduğunu ve o süreç içinde dünyanın ekonomik kriz yaşadığına dikkat çeken Bakan Yıldırım, ''Oradan alınacak bedeli bugün almamız maalesef mümkün değil. O yüzden iptal ettik, fakat İzmir Limanı'nı bu halde bırakacak değiliz. Çeşitli tedbirler aldık. Kısa vadeli tedbirlerin başında karayollarının Alsancak'tan Kordon'a, İnciraltı'na planlanan yolun krişlerini kaldırıyoruz. Karayolları şantiyesini kaldırmaya başladık. İkinci adımımız limanın oradaki viyadükleri indirmeye başlıyoruz, kırıp kaldıracağız. Gelen üst yolu limana indireceğiz, böylece limandan giren ve çıkan ağır araçlar şehir trafiğine girmeyecek. Şehrin temizliği bakımından da kırkambar yüklemeyi kaldıracağız. O bölgenin yapılması o kötü görüntünün ortadan kaldırılması gerekiyor ve onu yapacağız. Limanı daha etkin kullanılır hale getireceğiz. Alsancak Limanı'ndaki kruvaziyer liman ve yük limanı bölümlerini ikiye ayıracağız. İzmir'in yat marinacılığı merkezi haline gelecek. İzmir, 2000-2500 civarında yat konaklama kapasitesine erişiyoruz. Yat turizminin normal turizme göre katma değeri çok daha yüksek. İzmir'in deniz turizminden aldığı payı arttıracağız' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, ''70 bin kişiye hizmet verecek Kemalpaşa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Kemalpaşa ilçe merkezi, Bağyurdu, Armutlu, Ören, Yukarı ve Aşağı Kızılca ile çevre köylerin atık suyunu arıtacak. 22 arıtma tesisini işletiyoruz. İzmir kenti olarak ülkemizde ileri biyolojik yöntemle arıtmanın yüzde 38'ini tek başına yapıyoruz' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title