Haberler

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kavuncu Açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Satuk Buğra Kavuncu, (Yerel seçimlerde ittifaka ilişkin) "Yerel seçimlerle alakalı bizim şu anda yönetim olarak gündemimizde böyle bir çalışma yok.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Satuk Buğra Kavuncu, (Yerel seçimlerde ittifaka ilişkin) "Yerel seçimlerle alakalı bizim şu anda yönetim olarak gündemimizde böyle bir çalışma yok. Fakat böyle bir ihtiyaç oluşursa, kamuoyundan bu yönde bir zorlama bir talep oluşursa veya herhangi bir teklif gelirse bunu da partimizin ilgili kurulları değerlendirir." dedi.

Kavuncu, bir takım ziyaret ve görüşmeler için geldiği kentte partisinin il yöneticileriyle birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyetini (MGC) ziyaret etti.

Burada konuşan Kavuncu, "İyiler Kervanı Yolda" projesi adı altında genel merkezleri tarafından oluşturulan komisyonların pazartesi günü 31 ile yayıldığını anımsattı.

Karaman ve Mersin için oluşturulan komisyon olarak ziyaretlerine pazartesi günü başladıklarını bildiren Kavuncu, seyahatlerinin 3 amacı olduğunu, bunlardan birinin yeni atanan il başkanına genel merkezin desteğini vermek olduğunu bildirdi.

Bir gazetecinin "Yerel seçimlerde ittifak düşünüyor musunuz?" sorusuna Kavuncu, "Yerel seçimlerle alakalı bizim şu anda yönetim olarak gündemimizde böyle bir çalışma yok. Tamamen tek başımıza girecekmiş gibi bütün hazırlığımızı yapıyoruz. Bölgenin ihtiyaç ve sorunlarını tespit edip, bu problemleri çözebilecek en ehil adayı tespit etmek için çalışıyoruz. Gündemimizdeki ana konu budur. Fakat böyle bir ihtiyaç oluşursa, kamuoyundan bu yönde bir zorlama bir talep oluşursa veya herhangi bir teklif gelirse bunu da partimizin ilgili kurulları değerlendirir. Bugün bizim o konuda özel bir çalışmamız yok." diye konuştu.

Başka bir gazetecinin "Mersin için aday belirlendi mi?" sorusuna da Kavuncu, şu an için herhangi bir aday belirlemediklerini bildirdi.

"Sosyal medyada mevcut Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın İYİ Parti'den aday olacağının söyleniyor" sorusuna Kavuncu, şöyle cevap verdi:

"İYİ Parti olarak Mersin'de hiçbir şahsa kişiye adaylık teklifinde bulunmadık. Biz partimizin yapılandırılması, teşkilatlarımızın revizyonuyla şu anda meşgulüz. Gelecek her türlü teklifi de değerlendiririz. Şu anda mecliste grubu bulunan 5,5 milyon vatandaşın oyunu almış bir partiyiz. Bizimle birlikte hareket eden, bölgesinde öne çıkmış her aday doğru bir adım atmış olur. Gelebilecek her türlü talebi de biz değerlendiririz. Fakat bizden bir talep yok. Her adaylık isteğinde bulunanlara eşit mesafede oluruz. Bizden kaynaklanan bir konu yok."

Kavuncu, 12 Ağustos'ta gerçekleştirdikleri kurultay sürecinin de Türk siyasetine örnek olacak bir kurultay olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Satuk Buğra İYİ Parti Mersin Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title