Haberler

İTO Başkanı Çağlar'ın Vefatı - İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kalsın

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, bu sabaha karşı hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar'ın vefatı üzerine hastaneye giderek başsağlığında bulundu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, bu sabaha karşı hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar'ın vefatı üzerine hastaneye giderek başsağlığında bulundu.

Bu sabaha karşı geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden İTO Başkanı Çağlar için Bağcılar Medipol Hastanesi'ne taziye ziyaretinde bulunan Vali Şahin ve İBB Başkanı Uysal, ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İbrahim Çağlar'a Allah'tan rahmet dileyen Şahin, şunları kaydetti:

"İş dünyasının, ailesinin sevenlerinin başı sağ olsun. Birlikte mesai yaptığımız, gerçekten hem vatan sevgisine, hem ülkemizin bir adım daha ileri gitmesine olan gayretine şahit olduğumuz çok değerli bir insandı. Önemli bir değerimizi kaybetmiş olduk. Cenabı Hak kendisine rahmet eylesin. Şu an yapacak, söylenecek pek bir şey yok. İnşallah bundan sonra gelecek arkadaşlarımız onun taşıdığı bayrağı daha iletiye taşıyacak, tüm gayreti gösterecektir. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Süreci ayrıca açıklayacaklar. Tıbbi yönünü doktorlarımız açıklarsa daha iyi olur. Bize verilen bilgi kalp krizi sonucu rahmetli olduğu yönünde."

İBB Başkanı Uysal da, "Ailesine başsağlığı diliyorum. Önemli bir iş adamımız. İş dünyasının başı sağ olsun. Önemli görevler, güzel işler yaptı. Bütün iş dünyasının başı sağ olsun." dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın ise acı bir kayıp yaşadıklarını belirterek, İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Dün gece saat 01.00 gibi eşi ile beraberken kalp krizi geçirdiğini ve hastaneye kaldırıldığını anlatan Kalsın, şu bilgileri verdi:

"Hastanede bir müdahale yapılıyor, ana kalp damarlarından birisinin tıkalı olduğu tespit ediliyor. Anjiyo müdahalesi ile stent takılıyor. Biz de hastaneye saat 02.30 civarı intikal ettik, yeniden bir anjiyo ihtimalinden bahsedildi. 72 saat kadar müşahade altında tutulacağı söylendi ve biz de heyecanla kendisinin sıhhatine kavuşmasını bekledik. Ancak ne yazık ki sabah 6 civarında İbrahim Çağlar Başkanımız Hakkın rahmetine yürüdü.

İş dünyamızın, camiamızın başı sağ olsun. Kendisi sağlığına dikkat eden biriydi ve bu konuda da bir çok kişiye örnekti. Fakat damarlardan biri tıkalıymış ve daha önce yaptırdığı bir EKG'de de bu gözükmüyor. Doktorlardan aldığımız bilgiye göre, bu gibi durumlar belli olmayabiliyormuş. Cenaze yarın ikindi vakti Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden kaldırılıp aile kabristanına defnedilecek."

Çağlar'la birlikte çok yoğun süreçlerden geçtiklerini anımsatan Kalsın, tüm yaşananlara rağmen İbrahim Çağlar'ın ülkesine ve iş dünyasına hizmet etmek için büyük çaba sarf ettiğini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Çağlar Mevlüt Uysal Vasip Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title