Haberler

İtalyanlar Kurt Saldırılarından 'Kangal' ile Korunacak

İtalyanlar kurt saldırılarından 'Kangal' ile korunacak İtalya'nın Toskana bölgesinde artan kurt saldırılarından korunmak için Sivas'tan Kangal koruma köpeği istendi Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Koçkaya; "Kangallar dünyanın en iyi koruma köpeğidir.

İtalyanlar kurt saldırılarından ' Kangal' ile korunacak

İtalya'nın Toskana bölgesinde artan kurt saldırılarından korunmak için Sivas'tan Kangal koruma köpeği istendi

Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Koçkaya;

"Kangallar dünyanın en iyi koruma köpeğidir. İtalya'da uyum sorunu yaşamazlar."

SİVAS - Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Koçkaya, kurt saldırılarına İtalya'dan istenen Kangal köpeklerinin, İtalya'da uyum sorunu yaşamayacaklarını söyledi.

İtalya'nın Toskana bölgesinde son zamanlarda artan kurt saldırılarında 80 koyun telef oldu. Bilindik çoban köpekleri kurtlara karşı yetersiz kaldığı için Bölge Meclisi Üyesi Roberto Salvini, Sivas'tan Kangal köpeği alınması çağrısında bulundu. Bu çağrı üzerine Toskana Bölge Meclisi Sivas'ın Altınyayla İlçesinde bulunan Altın Kangal üretim çiftliği ile temasa geçerek Kangal köpeği talebinde bulundu.

Dünyanın en iyi koruma köpeği

Konuyla ilgili açıklama aldığımız Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Koçkaya, dünyanın en iyi üç koruma köpeği arasında gösterilen Kangalların, iş bölümü yapabilme kabiliyeti ile ilk sırada yer aldığını belirtip, "İtalya'nın Toskana bölgesinde son günlerde kurt saldırıları bir hayli artmış. Son günlerde telef olan hayvan sayısı 80'e ulaşmış. Alınan önlemler ise yetersiz kalmış. Bunun üzerine kurtlara karşı Kangalların kullanılması teklif edilmiş. Dünyanın bir çok bölgesinde zaten kurtlara karşı Kanallar kullanılıyor. Biz Kangalların Toskana'da da kurtlara karşı koruma görevini başarılı bir şekilde yerine getireceklerini düşünüyoruz. Kurtlar koruma altında olduğu için kurtlara karşı verilecek en pratik mücadele Kangal koruma köpekleri ile olacaktır. Dünyada koruma köpekleri arasında en iyi üç ırk arasında gösterilmektedir. Diğer ırklara göre üstünlükleri var. Sürü koruma görevi yaparken kendi aralarında iş bölümü yaparlar. İtalya'ya rahatlıkla uyum sağlarlar. Hızlı adaptasyon yeteneğine sahiptirler. İtalya'da başarılı olacaklarını düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Toskana İtalya Kangal Sivas Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title