Haberler

İtalyan Candy Grup Süsler Markasıyla Bilinen Doruk Ev Gereçleri'ni Satın Aldı

Ev Aletleri Sanayiinde Dünyanın Önde Gelen Kuruluşlarından Olan ve Bünyesinde Hoover ve Candy Gibi Uluslararası Markaları Barındıran İtalyan Candy Grup, Süsler Markasıyla Bilinen Doruk Ev Gereçleri Şirketi'ni Satın Aldı.

Ev aletleri sanayiinde dünyanın önde gelen kuruluşlarından olan ve bünyesinde Hoover ve Candy gibi uluslararası markaları barındıran İtalyan Candy Grup, Süsler markasıyla bilinen Doruk Ev Gereçleri Şirketi'ni satın aldı.

1945 yılından beri faaliyet gösteren ve İtalya'da ilk çamaşır makinesini üreten Candy Grup, Eskişehir merkezli Doruk Ev Gereçleri Şirketi'ni satan alarak markaları arasına Süsler'i de kattı.

Satın alma hakkında düzenlenen basın toplantısına katılan Candy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Fumagalli, Sürel ailesi ile 6 ay süren görüşmelerin ardından Doruk Ev Gereçleri Şirketi'nin yüzde 99'unu satın aldıklarını yüzde 1 oranında hissenin ise ailede kalacağını söyledi.

Aldo Fumagalli, Avrupa'nın en büyük ülkelerinde faaliyet gösterdiklerini belirterek "Ama en önemli ülkelerden biri olan Türkiye'de çalışmamız yoktu. 2007 yılında Doruk Ev Gereçlerini satın alıyoruz. 2008 yılında da Türkiye için yatırım hedeflerimiz olacak. Hoover ve Candy markalarının üretimini de Türkiye'ye getirmeye çalışacağız. Eskişehir'de ürettiğimiz ürünleri Avrupa pazarlarına satacağız" dedi.

Doruk Ev Gereçleri Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sürel ise yapılan anlaşma ile Eskişehir'e ilk kez yabancı yatırım getirmiş olduklarını belirterek "Süsler markası devam edecek. Bizlerde Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde sektör için yan sanayi ürünleri üretmeye devam edeceğiz. Satış fiyatını açıklamama kararı aldık. Piyasa şartlarında bir satış oldu" diye konuştu.

Basın toplantısında Candy Elettrodomestici Yönetim Kurulu Başkanı Silvano Fumagalli ise Candy Grup hakkında bilgi verdi.

Uluslararası pazarlarda tanınan Candy ve Hoover markalarının yanı sıra bulunduğu ulusal pazarlarda Rosieres, Iberna, Jinlign, Otsein, Vyatka ve Zerowatt markalarıyla da bilinen Candy Grup'un bütün hisseleri İtalyan Fumagalli ailesine ait. Türkiye'den Süsler markalı Doruk Firması'nın Gruba eklenmesi ve Arjantin'de bir firmanın grup bünyesine katılmasıyla Candy Grup, dünya çapında 38 iştirake ulaştı.

Yoğun rekabetin yaşandığı pazarda, orta segment odaklı faaliyet gösteren Grup, 2006 yılında toplam satışlarını yüzde 3.5 artırarak 1.054 milyon euro'luk bir ciroya ulaştı. Candy Grup, 2006 yılında üretimini yüzde 9.6 artırarak Fransa, İspanya, Çin, İngiltere, Rusya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki fabrikalarından piyasaya 67 milyon ürün çıkardı.

1945'de kurulan ve ilk İtalyan çamaşır makinesi olan Candy'yi üreten Fumagalli ailesinde, bu sektöre girme görüşü; Amerika'da savaş esiri olan Enzo Fumagalli'nin ülkesine çamaşır makinesi fikriyle dönmesiyle başladı. Başlangıçta İtalyan ailelerinin ihtiyaçları için tasarlanan Candy ürünleri, yeni modellerle birlikte Avrupa'ya yayılarak İtalyan ev aletlerindeki devrimin öncüsü oldular. 1950 yılında ilk İtalyan yarı otomatik çamaşır makinesi Bi-Matic'i piyasaya süren Candy, 60'lardan itibaren yeni markaları bünyesine katıp üretim kapasitesini artırarak büyüdü.

La Sovrana pişirici 1968 yılında; Kelvinator buzdolabı İtalya'da 1971, İngiltere'de 1980 yıllarında; Zerowatt çamaşır makinesi ve kurutucu ile Gasfire ankastre pişirici ürünleri 1985 yılında Grubun markaları arasına katıldı. Fransa'da pişirici ve ankastrede lider marka olan Rosieres 1987'de, İspanya'da Otsein çamaşır makinesi 1992'de ve dondurucu ve buzdolabı ürün grubunda İtalya'nın lideri olan Iberna 1993 yılında yine Grubun markaları arasında yer aldı.

1995 yılında ilk Candy çamaşır makinesinin 50. yıldönümünde, Hoover Avrupa Ev Aletleri Şirketi Grup bünyesine katıldı. Hoover'in yer temizleme konusunda Avrupa'da pazarın lideri olmasını sağlayan yeni lansmanı da, Candy Grup tarafından yapıldı.

Candy Grup, 2005 yılında çamaşır makinesi ürün grubunda Rusya lideri olan Vyatka markasını ve firmanın Kirov'daki Visto isimli üretim tesislerini de bünyesine kattı. 2006 yılında Çin iç pazarına 930 bin adet ürün satan, Çin'deki üçüncü büyük çamaşır makinesi markası olan Jinling de, 2006 yaz aylarında Candy Grup'un markalarından biri oldu.

Yine 2006 yılında, Grando marka çamaşır makinesi, Alman pazarında ulusal üreticileri ve modelleri geride bırakarak ekolojik çamaşır makinesi dalında lider olarak ödül aldı.

Türkiye'de satın almayla birlikte Gruba son olarak katılan şirket, Doruk Ev Gereçleri oldu. Türkiye'de 46.000m2 tesise sahip fırın, pişirici ve ocak üretimi ile iyi tanınan bir ulusal üretici olan Süsler markalı Doruk, 1947 yılında kurulmuştu. Yaklaşık 650 çalışanı bulunan Doruk, 2006 yılında 335 bini fırın, ocak ve ankastre olmak üzere toplam 535 bin adet ürün piyasaya sürdü.

(ERÖ-ERÖ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bursa'da şiddet gören kız kardeşlerini kurtarmak isteyen 2 kardeş, damat tarafından katledildi

Bursa'da şiddet gören kız kardeşlerini kurtarmak isteyen 2 kardeş, damat tarafından katledildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title