Haberler
BBC

İtalya'da 'Onur ve Onursuzluk Parkı'na Trump Heykeli Dikilecek

"Onur ve Onursuzluk" isimli parka dikileceği açıklanan ABD Başkanı Donald Trump'ın mermerden heykelinin, parkın hangi bölgesine dikileceğine henüz karar verilmedi.

İtalya'nın Toskana bölgesindeki Vagli di Sotto kasabasında bulunan "Onur ve Onursuzluk" isimli parka, ABD Başkanı Donald Trump'ın mermerden heykeli dikilecek. Heykelin, parkın hangi bölgesine dikileceğine ise henüz karar verilmedi.

Vagli di Sotto Belediye Başkanı Mario Puglia, Trump'ın heykelinin şimdilik "onur" ve "onursuzluk" bölümlerinin arasına dikileceğini söyleyerek, "Daha sonra onurlular tarafına mı onursuzlar tarafına mı taşınacağına zaman ve tarih karar verecek" dedi.

Geçmişte Gladio üyesi olan ve bundan pişmanlık duymadığını söyleyen Puglia, şahsen Donald Trump'a karşı olmadığını da vurguladı.

Puglia, "(Trump) şimdilik tutarlılığı temsil ediyor. Seçim kampanyasında vaat ettiği şeyleri yerine getiriyor. Demokratik yollarla başkan seçildi, yönetmesine izin verilmeden yargılanmamalı" diye konuştu.

Kasabadaki parkın bir tarafında tarihe "şerefli" şekilde geçen kişilerin, diğer tarafta ise "daha az saygıyla anılanların" heykelleri yer alıyor.

Puglia'nın geçen Perşembe günü heykelin yapımı için bağış çağrısında bulunmasının ardından birkaç gün içinde 100 bin euro'luk finansman sağlandığı açıklandı.

Kasaba yönetimi daha çok turist çekmeyi umuyor

Yerel basının ardından ulusal kanallarda da haber olan "Trump heykeli" projesi sosyal medyada tartışmalara yol açtı.

Kimileri bunu Vagli di Sotto kasabasının tanıtımına ve turizme katkı olarak görerek desteklerken, kimileri ise belediye başkanına tepki gösterdi.

Heykele harcanacak paranın ihtiyacı olanlara verilmesi çağrısı yapanların yanı sıra bazı sosyal medya kullanıcıları da, "Bu deli bizi 3. Dünya Savaşı'na götürecek" gibi yorumlarla Belediye Başkanı'nın Trump'ı övmesini eleştirdi.

Belediye Başkanı Puglia ise yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı kasabaya geçen yıl 250 bin ziyaretçinin geldiğini, Trump heykeliyle bu sayıyı daha da artırmayı umduğunu söyledi.

Vagli di Sotto kasabasındaki Onur ve Onursuzluk Parkı'nda halen, 2012'de batan cruise gemisi Costa Concordia'nın kaptanı Francesco Schettino ile 2015'te Paris'te bir terör operasyonunda ölen polis köpeği Diesel'in de heykelleri bulunuyor.

Parka son olarak birkaç gün içinde geçen yıl ölen efsanevi İngiliz müzisyen David Bowie'nin de heykelinin gelmesi bekleniyor.

BBC

Donald Trump Toskana Puglia İtalya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title