Haberler
BBC

İsveç'te uyuşturucu çetelerinin kanlı hesaplaşması, 12 yaşındaki kızın hayatına mal oldu

Güncelleme:

İsveç'te uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı çetelerin silahlı çatışmasının ortasında kalan bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Talihsiz çocuğu vuran kişi ise henüz yakalanamadı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de 12 yaşındaki bir kız çocuğunun çeteler arasındaki silahlı çatışmanın ortasında kalıp kendisine isabet eden bir kurşunla hayatını kaybetmesi ülkeyi yasa boğdu.

ÇOCUĞU VURAN KİŞİ YAKALANAMADI

Adı açıklanmayan çocuğun pazar sabahı bir araba parkında beklerken çete mensupların kurşununa hedef olduğu belirtildi. Bir arabadan açılan ateşte, çetenin asıl hedefinin başka bir çetenin iki üyesi olduğu ve çocuğu vuran kişinin yakalanamadığı ifade edildi. Çocuğun yaşamını yitirdiği noktaya çiçekler ve mumlar bırakılırken hükümet, son yıllarda tırmanışa geçen çete şiddetini engellemekte yetersiz kalmakla suçlandı.

İsveç'te uyuşturucu çetelerinin kanlı hesaplaşması, 12 yaşındaki kızın hayatına mal oldu

CEZALAR AĞIRLAŞTIRILACAK

Adalet Bakanı Morgan Johansson, yerel TT ajansına çetelerle bağlantılı suçlara daha ağır cezalar getireceklerini söyledi. Emniyet Genel Müdürü Anders Thornberg, artan çete şiddetine son vermek için "gerekeni yapacaklarını" belirtirken muhalefet milletvekillerinden Johan Forssell, " İsveç'i daha güvenli hale getirecek" bir strateji belirlenmesi çağrısında bulundu. İsveç'te geçen yıl çetelere karşı özel bir görev gücü oluşturulmuş, polise yeni yetkiler tanınmıştı. Ateşli silah ve uyuşturucuyla bağlantılı suçların cezası da artırılmıştı.

BU YILIN İLK ALTI AYINDA 20 KİŞİ VURULDU

Polisin açıkladığı verilere göre ülkede 2020'nin ilk altı ayında 163 ateş açma olayında 20 kişi hayatını kaybetti. Geçen yıl kayıtlara geçen 334 ateş açma olayında 42 kişi ölmüştü. Polis, çetelerin uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı olduğunu söylüyor.

BBC

Stockholm İsveç Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (10)

BARON:

Muhtemelen orta doğulu veya afrikalı kişiler

7
9
yanıtYanıtla
EMRE:

Neden Avrupa''lılar suç işlemezler mi?

yanıt5
yanıt3
Habib’i:

Niye kendinizi bu kadar düşük görüyorsunuz. Bu Avrupalılar az bir sıkıntıya girdiklerinde yapmayacakları pislik yoktur. Müslümanlar ne kadar da olsa merhamet sahibidir.

yanıt0
yanıt2
COŞKUN ÇAKIROĞLU:

Sırplardır,isveçteki bütün pis işler onların elinde

7
2
yanıtYanıtla
a:

gördüğüm en iğrenç ülkeydi isveçmiydi başka birşeymiydi belli değil. İsveçli bile göremezsiniz kolay kolay

6
0
yanıtYanıtla
metin:

keko dolmuşda ondan

yanıt6
yanıt3
herkes:

azmış kovboy olmuş.atsız adsız kovboylar.hasta hepsi.

1
0
yanıtYanıtla
Kaan:

İsveç olsa ne olur olmasa ne olur? Zamanında bunlar PKK lılara kucak açmıyorlarmıydı? Uyuşturucu ve kandan beslenen PKK ya. . . Norveç Belçika isveç danimarka vs. . beter olsunlar

1
0
yanıtYanıtla
KRALLIK KRALI:

İsveç gibi kalender bir ülkede böyle bir olay beklemezdim. Yazıklar olsun.

0
1
yanıtYanıtla
Yaw he he:

Yapmayın ya. Burada yani isvecteki bütün pis islerin altından yabancılar çıkıyor. Bu tür işlerde öldüren ve ölenlerin hepsi yabancı...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title