Haberler

İşte Bilinmeyen Hikayesi! Sagopa Kajmer Kimdir?

Güncelleme:

Meslektaşı Kolera (Esen Güzel) ile olan 11 yıllık evliliğini bitiren Sagopa Kajmer'in genç bir kadınla görüntülenmesinin ardından ünlü rapçi merak konusu oldu. Peki, Sagopa Kajmer kimdir, gerçek ismi nedir, kaç yaşındadır? İşte, ayrıntılar..

Instagram hesabından 11 yıllık evliliğinin bittiğini açıklayan Sagopa Kajmer merak konusu oldu. İşte, ünlü rapçinin bilinmeyenleri..

SAGOPA KAJMER KİMDİR?

Sagopa Kajmer'in gerçek ismi Yunus Özyavuz'dır. 1978 yılında Samsun'da doğan rapçinin Emre Özyavuz adında bir kardeşi vardır. Kardeşi, Sagopa Kajmer'in kameramanlığını yapmaktadır. Müziğe radyo programlarında dj'lik yaparak müzik hayatına giriş yapan Sagopa Kajmer ününü tüm Türkiye'ye yaymış bir rapçi haline gelmiştir.

İşte Bilinmeyen Hikayesi! Sagopa Kajmer Kimdir?

Samsun'dan İstanbul'a üniversite eğitimi için gelen Sagopa Kajmer İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur.

SAGOPA KAJMER NE DEMEK?

Ünlü rapçi ismini, Mısır'da bulunan piramitlerden birisinin adı olan Sagopa ile bu piramidin içindeki gizemlerini keşfederken ölen bir arkeoloğun soyadı olan Kajmer kelimelerinin birleşmesinden almıştır.

İSMAİLAĞA TARİKATINA ÜYEYDİ

Sagopa Kajmer'in İsmailağa cemaatine kayıt olması ve ardından ortaya çıkan fotoğrafları büyük ses getirmişti. Rapçinin bu tarihten itibaren şarkılarındaki dini ifadeler arttı ve bazı şarkılarında ayetler kullandı. Ancak Instagram'da bir takipçisinin sorusuna verdiği yanıtla yeniden sosyal medya'da şaşkınlık yarattı. İşte, o soru..

İşte Bilinmeyen Hikayesi! Sagopa Kajmer Kimdir?

İşte Bilinmeyen Hikayesi! Sagopa Kajmer Kimdir?

MÜZİK KARİYERİ

1998 yılında profesyonel müzik hayatına giriş yapan Sagopa Kajmer, rap oluşumu Kuvvetmira'yı kurmuştur.Aynı yıl ilk rap albümü "Yeraltı Operasyonu"nu yayınladı.

Öğrenim hayatı nedeniyle İstanbul'a gelmiştir.İstanbul'da Fars dili ve Edebiyatı bölümünü kazanmıştır. İstanbul'a gelmesinin ardından 1 yıl geçtikten sonra rap dünyasında bir oluşum diyebileceğimiz Kuvvetmirayı kurmuştur. İlk projesinde "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla yer alan Sagopa Kajmer dikkatleri üzerine çekmiştir.

2001 yılında Silahsız Kuvvet mahlasıyla "Sözlerim Silahım" ve " İhtiyar Heyeti"albümlerini yayınladı. 2002 yılında "Sagopa Kajmer" mahlasını yaratan rapçinin bu isimle çıkardığı ilk albüm "On Kurşun" oldu.

İşte Bilinmeyen Hikayesi! Sagopa Kajmer Kimdir?

'ın ünlü filmi G.O.R.A filmine hazırladığı "Al Bir de Buradan Yak" şarkısıyla ilgi çeken rapçi'nin en başarılı albümü 2003 yılında yayınlanan "Bir Pesimistin Gözyaşları" oldu.

Sagopa Kajmer turntablsim'in Türkiye'deki öncüsüdür. Pek çok müzik festivalinde sahne almıştır.

RAPÇİ CEZA İLE OLAN İLİŞKİSİ

2002 yılında "Med Cezir" albümünün produktorlüğünü yaptı. Albümün tüm müziklerini kendisi yaptı. Ancak sonrasında aralarındaki anlaşmazlıklardan dolayı Ceza ile yollarını tamamen ayırmıştır.

İşte Bilinmeyen Hikayesi! Sagopa Kajmer Kimdir?

2015 yılının başlarında ise önceden çıkardığı bazı albümlerin beatlerini YouTube üzerinden paylaşmakta ve 1998-2001 yılları arasındaki beatlerini Underground Years isimli bir kaç bölümden oluşan toplama albümleri yine YouTube aracılığıyla ücretsiz bir şekilde piyasaya sürmektedir.

11 YILLIK EVLİLİĞİNİ BİTİRDİ

Sagopa Kajmer, 1 Ağustos 2006 tarihinde kendisi gibi rap şarkıcısı olan ( Esen Güler) ile evlendi.Çift 20 Kasım 2017 tarihinde boşandılar. Sagopa Kajmer Instagram hesabından aldatıldığını iddia etmişti.

İşte Bilinmeyen Hikayesi! Sagopa Kajmer Kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Sagopa Kajmer İstanbul Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title