Haberler

IstanbulArtNews, Nisan Sayısı Bayilerde

Güncelleme:

IstanbulArtNews bu ay da dopdolu bir içerikle, tam 212 sayfa.

IstanbulArtNews, yeni sayısının kapağında, adına kurulacak müzeye katkı sağlamak amacıyla 10 eseri Beyaz Müzayede'nin 13 Nisan'daki müzayedesinde satışa sunulacak Semiha Berksoy'un kızı, tiyatro dünyamızın önemli isimlerinden Zeliha Berksoy ile yapılmış kapsamlı bir röportaja yer veriyor. Zeliha Berksoy, röportajında hem söz konusu müzayedeyi hem Beyoğlu'nda kurulması planlanan Semiha Berksoy Müzesi'ni hem de bu ay sahneye koyduğu Nazım Hikmet'in ünlü eseri "Kuvayi Milliye"yi anlatıyor. Nisan sayısında, Siyahbant'tan Pelin Başaran'ın sanatın kriz ve sansürle mücadelesini güncel örnekleriyle ele alan yazısı, Zeynep Miraç'ın sanatın kriz zamanlarındaki seyrini ele aldığı detaylı incelemesi, Yenal Bilgici'nin sanat tarihindeki talihsiz kazaları derlendiği 'eğlenceli' araştırması da okurla buluşuyor. Bu yıl 55. sanat yılını kutlayan Mehmet Güleryüz, Nisan ayında iki ayrı sergiye imza atan Selçuk Demirel, INIVA'nın desteğinden yararlanan ilk sanatçı Burak Delier ve daha pek çok sanatçı ile yapılmış söyleşiler de yeni sayıda yer alıyor. Nisan ayının kaçırılmaması gereken sergilerine de yer veren IstanbulArtNews'ta Beral Madra, Ali Akay, Burcu Pelvanoğlu, Cem Erciyes, Süreyya Evren, Fırat Arapoğlu ve Osman Erden'in köşe yazılarını da bulabilirsiniz.

Piyasa'da Türk sanatının ilk koleksiyonerlerinden biri olan Ali Koçman ve efsanevi koleksiyonunu gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yasemin Bay kaleme aldı. Nisan ayında yapılacak müzayedeler de mercek altında: Sotheby's'in, Fine Art Auctions Miami, Antik A.Ş. ve Beyaz Müzayede'nin müzayedelerinde rekor beklentisi doğuran pek çok önemli yapıt yer alacak. Ayrıca Piyasa'da bu aydan itibaren 'Piyasa Ekranı' başlığı altında, güncel sergilerde yer alan eserlerin satış fiyatlarını bulabilirsiniz. Ata Volkan Alp ile yapılmış koleksiyoner röportaj ile birlikte internet üzerinden satış yapan online galeriler ve piyasanın nabzını tutan pek çok haber de yeni sayımızda...

Kalebodur sponsorluğundaki Mimari'nin kapağında bu ay Pelin Özgen'in İsviçreli ünlü mimar Mario Botta ile yaptığı röportaj yer alıyor. Botta bu kapsamlı röportajda mimarlığa bakışını, İstanbul'u, kendisine en yakın bulduğu mimarları ve Zorlu Center projesini anlatıyor. Mimari'de ayrıca Nevzat Sayın ile Ankara Siyah Beyaz Galeri'deki yeni sergisini konuştuk, İtalyan tasarımcı ve mimar Massimo Iosa Ghni ile bir araya geldik.

IstanbulArtNews'un iki ayda bir yayımladığı özel eklerinden biri olan Portre bu kez sanat dünyasının ailelerini mercek altına alıyor. Portre'de Yahşi - Rüya Baraz, Ali - Deniz Artun, Elizabeth - Celine Chalabi, Muzaffer - Gaye Su Akyol, Faruk - Sera Sade'nin de aralarında bulunduğu, aynı aileden sanatla uğraşan iki farklı kuşak bir araya geldi. Ekte yer alan portrelerin tüm çekimlerini Sıtkı Kösemen gerçekleştirdi.

Sahne Sanatları bu sayı 19. İstanbul Tiyatro Festivali'ni merceğine alıyor. Festivalde yer alacak yeni prodüksiyonlardan festivalin eski direktörü Dikmen Gürün ile yeni direktörü Leman Yılmaz'la yapılmış röportaja kadar pek çok haber bulabileceğiniz ekte TÜSAK yasa taslağının son durumunu değerlendiren bir yazı da yer alıyor.

33. İstanbul Film Festivali'ne özel olarak hazırlanmış Film Festivali ise festivalin öne çıkan filmlerini, en çok takip edilen yönetmenlerini, dikkat çeken bölümlerini, Türkiye sinemasının 100. yılına özel olarak yapılmış kapsamlı röportajı ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz.

IstanbulArtNewsMagazine, Nisan sayısında iki kapakla karşınızda…

Bu ay Ayşegül Dinçkök'ün, Vasıf Kortun ile Türkiye'deki çağdaş sanat piyasasını konuştuğu söyleşide Kortun, güncel sanatın eğlence dünyasıyla ve daha magazinel bir dünyayla yoğun ilişkide olduğunu anlattı. Ardan Özmenoğlu'nun '15' adını verdiği Berkin Elvan portrelerine, Yekta Kopan'ın 'Kaçış Planı'nda Berkin Elvan anısına 'Birbirinizi Seviniz!' yazısı eşlik ediyor.

Alp Ulagay, tekne tasarımlarıyla dikkat çeken endüstriyel tasarımcı Can Yalman'la konuştu. Nisan'daki sinema rüzgarı için Elçin Yahşi, sinefilin not defterini, Müge Turan film festivalinde kaçırılmayacakları kaleme aldı. Rabia Bakıcı Güreli New York Sanat Haftası'nı, Çağdaş Ertuna Art Dubai'yi bizim için izledi. Elif Türkölmez Art Brussels'e gideceklere, Özlem Avcıoğlu ise Milano Tasarım Haftası'na gideceklere önerilerde bulundu. Yenal Bilgici, bütçeye uygun sanat fuarlarını, Aylin Ünal fotoğraf sanatçısı Cemil Batur Gökçeer'in portresini yazdı. Bahar Kader, Moda'da bir semt turuna çıktı, Moda Sahne ekibiyle konuştu. Ali Tufan Koç, son günlerin en popüler yeni mekânı Fenix'i yazdı. Deniz Tokgöz, Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nde izlediğimiz 'Bekaretini Kaybetmenin Yolları' filminin yönetmeni Theresa Shechter ile konuştu. Bu ay 'Koleksiyoner olsaydım' köşesine Dot'un kurucusu, oyuncu ve yönetmen Murat Daltaban konuk oldu. Ayrıca Nisan'da dünyanın dört bir yanından kaçırılmaması gereken sanat etkinlikleri de ajandamızda.
IstanbulArtNews'a yıllık 90.-TL karşılığı abone olabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeliha Berksoy Semiha Berksoy İstanbul Beyoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title