Haberler

İstanbul İl Jandarma Komutanlığının 178. Kuruluş Yıl Dönümü İftarı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığının 178. kuruluş yıl dönümü iftarı Ergenekon davasında iki kez ağırlaştırılmış müebbet aldıktan sonra tahliye edilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük de programa katıldıİSTANBUL - Jandarma Genel Komutanlığının 178'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle, İstanbul İl...

İstanbul İl Jandarma Komutanlığının 178. kuruluş yıl dönümü iftarı

Ergenekon davasında iki kez ağırlaştırılmış müebbet aldıktan sonra tahliye edilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük de programa katıldı

İSTANBUL - Jandarma Genel Komutanlığının 178'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda iftar programı gerçekleştirildi. Programa çok sayıda siyasi, general, iş adamının yanı sıra Ergenekon davasında iki kez ağırlaştırılmış müebbet aldıktan sonra tahliye edilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük de katıldı.

Jandarma Genel Komutanlığının 178'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda iftar programı gerçekleştirildi. Programa, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutan Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu, emekli Jandarma Tuğgenerali Veli Küçük, iş adamı Ali Ağaoğlu, ünlü sanatçı Kıraç, İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İrfan Altıkardeş, İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven, ünlü sunucu Müge Anlı, spiker Nazlı Çelik, medya kurum ve kuruluşlarının bölge müdürleri ve temsilcileri, basın mensupları, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. İlahi dinletisiyle başlayan program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Dua edilmesinin ardından ezanın okunmasıyla hep birlikte oruçlar açıldı.

"Jandarma her zaman halkının yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir"

İftarın ardından bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu, "Mübarek Ramazan ayının bu akşamında sizlerle beraber olmaktan dolayı büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Bizleri onurlandırdınız. Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yıldönümüdür. Jandarma halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, başta terörle mücadele olmak üzere suç ve suçluda mücadelenin gerektirdiği, personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyacı cevap verecek kuvvetli bir yapının oluşturulması, modern araç ve silahların temin edilmesi konusunda kendisini sürekli olarak yenilemektedir. Her geçen gün profesyonelleşmektedir. Jandarma teşkilatı her zaman halkının yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi yetimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatıdır" dedi.

Kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

Tuğgeneral Kurtoğlu'nun konuşmasının ardından 178'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kompozisyon ve şiir dalınca birinci olan öğrencilere Vali Şahin, ikinci olan öğrencilere Ordu Komutanı Orgeneral Avsever, üçüncü olan öğrencilere ise İBB Başkanı Topbaş ödüllerini verdi. Ödüllerin verilmesinin ardından Türk Kızılayı tarafından yürütülen kan bağışı kampanyalarına katkılarından dolayı Türk Kızılayı Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. İlhan Birinci, tarafından Tuğgeneral Kurtoğlu'na plaket takdim edildi.

Emekli Jandarma Tuğgenerali Veli Küçük'te programa katıldı

Öte yandan iftar programına çok sayıda siyasi, general, iş adamının yanı sıra Ergenekon davasında iki kez ağırlaştırılmış müebbet aldıktan sonra tahliye edilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük de katıldı. Vatandaşlarla beraber aynı masada iftarını açan Küçük, programın sonlanmasının ardından komutanlıktan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Vasip Şahin Veli Küçük İstanbul Ordu Güncel Haberler

title