Haberler

İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Hatice Cengiz Nişanlısı Gibi O Vahşetin İkinci Kurbanı Olacaktı (1)

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA - İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü yayınladığı almanakta gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili detaylara yer verdi.

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA - İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü yayınladığı almanakta gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili detaylara yer verdi. Almanakta, "Belki de bir ihtimal daha var, Hatice Cengiz nişanlısı gibi o vahşetin ikinci kurbanı olacaktı" ifadeleri yer aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü (İEM)'nün geçtiğimiz yıl boyunca gerçekleştirdiği operasyonlar, yaptığı çalışmalar ve projelerini '2018 İEM Faaliyet Raporu' isimli bir almanakta yayınladı. Almanakta Mustafa Kemal Atatürk'ün 1929 yılında söylediği, 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır' sözü ile başlayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın Türk Polis Teşkilatı'nın 2018 yıldönümü kutlamalarında yayınladıkları mesajlar yer aldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın almanakta yayınlanan yazısında, "İstanbul'u dünyanın en güvenli şehirlerinden birisi haline getirildiğini, kişi başına düşen polis sayısının daha az olmasına rağmen gasp, tecavüz ve mala karşı işlenen suçlarda New York, Berlin, Londra gibi şehirlerden daha güvenli" olduğunu vurguladı.

İSTANBUL EMNİYETİ 2018 YILINI 352 SAYFAYA SIĞDIRDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü birimlerinin büyük başarılarının tek tek ele alındığı, operasyonların fotoğraflarıyla birlikte kullanılan almanak 352 sayfadan oluşuyor.

2018 YILININ EN ÇARPICI OLAYI CEMAL KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLMESİ

İEM'in 2018 yılı faaliyet raporunda, en çarpıcı olay gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin detaylar oldu. Faaliyet raporunda, Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından kamuoyuyla ilk defa paylaşılan detaylar dikkat çekti.

CİNEYETTE KUYULAR VE TANDIR İZİ

Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan çalışmalarda Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu konutunda 3 kuyu bulunduğu bunların ikisinin su kuyusu olduğu, diğerinin ise doğalgaz ve odunla ateşlenebilen tandır olduğu belirtildi. Faaliyet raporunda, çifte ateş ile ısı değeri bin dereceye kadar yükseltilebilen tandırın bu ısı derecesiyle yakılması halinde DNA'dan tek bir zerre bile bırakmadığı vurgulandı.  Almanakta, "Belki de bir ihtimal daha var, Hatice Cengiz nişanlısı gibi o vahşetin ikinci kurbanı olacaktı" ifadeleri yer aldı.

32 PORSİYON PİŞMEMİŞ ET SİPARİŞİ

2018 Faaliyet Raporu'nda yer alan bilgilere göre, polis ekiplerinin yaptığı araştırmalarda infaz timinin Cemal Kaşıkçı'yı öldürdükten sonra konuta ünlü bir restorandan 32 porsiyon pişmemiş et sipariş edildiği belirtiliyor. Raporda "İster istemez akıllara birçok soru daha takılıyor... Tandırda et pişirmek önceden yapılan planların bir parçası mıydı? Elbette bu sorular aydınlatılacak. Araştırmalar henüz sonuçlanmış değil" denildi.

NASA'NIN DA ARASINDA BULUNDUĞU 224 İHBAR DETAYI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak toplam 224 ihbarın geldiği bu ihbarlardan en ilginç olanının ise; NASA ile irtibatlı olduğunu ifade eden bir kişinin 'Cemal Kaşıkçı'yı Kahire'ye götürüp gömdüler' şeklinde bir ihbarda bulunulduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cemal Kaşıkçı Hatice Cengiz İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title