Haberler

İstanbul: Avrupa Liglerinde Haftanın Görünümü

Avrupa'da, Salı ve Çarşamba Günü Oynanacak Şampiyonlar Ligi Maçları Öncesi, Önde Gelen Liglerde, Favori Takımlar Kendi Liglerinde Zirvedeki Yerlerini Korudular.

Avrupa'da, Salı ve Çarşamba günü oynanacak Şampiyonlar Ligi maçları öncesi, önde gelen liglerde, favori takımlar kendi liglerinde zirvedeki yerlerini korudular.

Kendi liglerinde geçtiğimiz sezon şampiyon olarak kapatan takımlardan, İngiltere'de Chelsea, Almanya'da Bayern Münih ve Fransa'da Olimpik Lyon Avrupa'da geride bıraktığımız haftayı kendi liglerinde zirvede tamamladılar. Son İspanya La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ise kendi sahasında Valencia'yla berabere kalmasına rağmen rakipleri de puan kaybedince zirvedeki yerini korudu.

İngiltere Premier Lig'de son iki sezonun şampiyonu Chelsea, 6. hafta maçlarında Fulham deplasmanına çıktı. Jose Mourinho'nun öğrencileri Fulham deplasmanında Frank Lampard'ın attığı iki golle rahat bir galibiyet aldı ve puanını da 15'e yükselterek maç fazlasıyla Portsmouth'un önünde zirvede yer aldı. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Çarşamba günü karşılaşacağı Liverpool ise, kendi evinde ağırladığı Tottenham Hotspur'u 3-0 gibi farklı bir skorla devirerek bu maç öncesi Sarı-kırmızılılara adeta göz dağı verdi. Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz sezonu finalist olarak kapatan Arsenal kötü başladığı sezonda arka arkaya aldığı galibiyetlerle tırmanışa geçti. Sheffield United'ı 3-0 deviren Arsenal böylece yeni stadyumu Emirates Stadı'ndaki ilk Premier Lig galibiyetini de almış oldu. Premier Lig'de haftanın sürprizini ise Reading gerçekleştirdi. Lige bu sezon yükselme başarısı gösteren Reading, evinde ağırladığı Mancheester United'la 1-1 berabere kaldı ve güçlü rakibinden 1 puan aldı. Premier Lig'de milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun formasını giydiği Newcastle United ise Everton'la kendi evinde 1-1 berabere kaldı.

İspanya La Liga'da sezona yıldız transferler ve Fabio Capello yönetiminde iddialı giren Real Madrid, Cumartesi günü oynadığı Real Betis maçını Lyon'dan transfer ettiği Mahamadou Diarra'nın ilk dakikalarda attığı golle 1-0 geçti ve Barcelona'yla birlikte ligin zirvesinde yer aldı. Son Şampiyonlar Ligi ve La Liga şampiyonu Barcelona ise kendisine sürekli ters gelen rakibi Valencia'ya yine puan kaptırdı. Camp Nou'da rakibiyle 1-1 berabere kalan Barça, puan kaybına rağmen 10 puanla liderliğini sürdürdü. Valencia ise, deplasmanda aldığı 1 puanla La Liga'da 3. sırada kalarak zirveyi takibe devam etti. UEFA Kupası'nı müzesine götüren ve yeni sezona iddialı başlayan Sevilla ise, deplasmanda karşılaştığı Atletico Madrid'e 2-1 yenilerek haftayı lider tamamlama şansını kaybetti. La Liga'da milli futbolcu Nihat Kahveci'nin de formasını giydiği ve sezona iddialı başlayan Villarreal ise, Real Zaragoza engelini zorda olsa 3-2 geçerek 4 hafta sonunda ligdeki ilk galibiyetini aldı ve 14. sıraya yükseldi. Trabzonspor'un 2-2'nin rövanşında deplasmanda karşılaşacağı Osasuna, deplasmanda Celta Vigo'yu 2-0 yenerek ligde 6 puanla 10. sıraya yükseldi.

İtalya Ligi Serie A'da, Juventus'un mahkeme kararıyla ikinci lige düşürülmesi ve şampiyonluğunun elinden alınmasıyla son lig şampiyonluğunu elinde bulunduran Inter, 4. haftada karşılaştığı Chiveo'yu son dakikalarında zorlanmasına rağmen 4-3 yenerek zirvedeki yerini korudu ve Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacağı Bayern Münih maçı öncesi moral buldu. Chievo karşısında 4-0 öne geçen Inter, San Siro'da ağırladığı rakibinin son 15 dakika bulduğu 3 gole engel olamayınca korkulu dakikalar yaşadı. Ancak Chievo'ya zaman yetmeyince 3 puanın sahibi olan Inter, Serie A'da puanını 10'a yükselterek, en yakın rakibi Roma'nın 1 puan önünde zirvedeki yerini korudu. Inter'in takipçisi Roma ise, Parma deplasmanında adeta güle oynaya 3 puanın sahibi oldu. Başkent ekibi rakibi 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek zirve iddiasını sürdürdü. Geçtiğimiz hafta Serie A'da liderliğe yükselerek kulüp tarihinin en başarılı dönemini yaşayan Palermo ise Empoli deplasmanında ummadığı bir yenilgi alarak rakibine 2-0 yenildi ve haftayı zirvede kapatma şansını kaybetti.

Almanya Birinci Futbol Ligi Bundesliga'da son şampiyon Bayern Münih, lige kötü başlamasına rağmen zirvedeki yerini korudu. Bayern, Cumartesi günü kendi sahasında oynadığı Alemannia Aachen'ı zorlanmasına rağmen 2-1 yendi ve puanını 10'a yükselterek Schalke04'le berabere ilk iki sırayı paylaştı. Bayern Münih,Şampiyonlar Ligi'nde Çarşamba günü güçlü İtalyan rakibi Inter'le İtalya'da kozlarını paylaşacak. Cuma günüBorussia Dortmund'ı 1-0 yenerek yıllar sonra ilk kez Bundesliga'da liderlik keyfi yaşayan Borussia Moenchengladbach'ın sevinci fazla uzun sürmedi. Rakiplerinin aldıkları puanlarla gerileyen Moenchengladbach, haftayı 5. sırada tamamladı. Schalke 04, Wolsfburg'u 2-0 geçerek Bayern'le birlikte zirvedeki yerini korurken, hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek takımlardan Hamburg ve Werder Bremen, Hamburg'ta oynanan maçta 1-1 berabere kaldılar.

Fransa Lique 1'de üst üste altıncı şampiyonluğunu hedefleyen Olimpik Lyon bu hedefine ulaşacak gibi görünüyor. Şampiyonla Ligi'ne de fırtına gibi başlayan Lyon, kendi sahasında ağırladığı Lille'i 4-1 yenerek 7. haftası geride kalan Fransa Ligi'nde 19 puanla zirvedeki yerini korudu. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki rakiplerinden Bordeaux ise kendi sahasında Jean Claude Darcheville and Wendell 'in ikinci yarının hemen başında attığı iki golle Troyes'u 2-1 yenerek haftayı 3 puanla kapadı. Sezona fırtına gibi başlayan eski Galatasaraylı Frank Ribery'nin takımı Marsilya'nın hızını ise, Nantes kesti. Marsilya deplasmanda karşılaştığı rakibine 2-1 mağlup olarak ligdeki ilk mağlubiyetini aldı ve lider Lyon'un 3 puan gerisine düşerek 2. sırada kaldı.

Hollanda Birinci Ligi'nde, Kayserispor'un UEFA Kupası'nda karşılaşacağı AZ Alkmaar, deplasmanda karşılaştığı Roda'yı 2-0'la geçerek 5. hafta sonunda 13 puanla liderliğini sürdürdü. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden PSV Eindhoven ise, ADO Den Haag'la deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 2-0 yenerek 12 puanla zirve takibini sürdürdü.

Beşiktaş'ın UEFA Kupası 1. Tur rövanş maçında deplasmanda karşılaşacağı Bulgaristan temsilcisi CSKA Sofya, ligde karşılaştığı Slavia Sofya'yı 6-1 gibi farklı bir skorla devirerek Beşiktaş maç öncesi moral buldu. CSKA aldığı farklı galibiyetle 16 takımlı Bulgaristan Ligi'nde 19 puanlı lider Levski Sofya'nın 1 puan gerisinde 18 puanla ikinci sırada kaldı.

UEFA Kupası'nda 2-1'in rövanşında kendi evinde temsilcimiz Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Danimarka ekibi Randers, kendi sahasında karşılaştığı Silkeborg'la golsüz berabere kalarak, 12 takımlı ligde 9 maç sonunda 8. sıraya geriledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title