Haberler

İsrailli Oyuncudan, Netanyahu'ya Tepki! Tevrat'ın 10 Emrini Hatırlattı

Güncelleme:

İsrailli oyuncu Gal Gadot, Başbakan Netanyahu'nun, "Bu ülke sadece Yahudilerin anavatanıdır" sözlerine tepki göstererek Tevrat'ın 10 emrine atıf yaptı.

Wonder Woman filmindeki kadın kahraman rolüyle ünlenen oyuncu Gal Gadot, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, "Bu ülke sadece Yahudilerin anavatanıdır" sözlerine tepki göstererek "Bu sağcı-solcu, Arap ya da Yahudi, laik ya da dindar olma meselesi değil. Komşunu sev" dedi.

Gal Gadot, Instagram hesabından İsrail Başbakanı Netanyahu'ya tepki gösterdi.

"KOMŞUNU SEV"

Gadot, "Bu sağcı-solcu, Arap ya da Yahudi, laik ya da dindar olma meselesi değil. Diyalog, barış için diyalog, birbirimize hoşgörü meselesi. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için umudu yeşertmek ve aydınlatmak bizim sorumluluğumuz'' mesajını paylaştı.

Gal Gadot, ''Komşunu sev'' yazarak Tevrat'ın 10 emrine de atıf yaptı.

İsrailli Oyuncudan Netanyahu'ya Tepki! Tevrat'ın 10 Emrini HatırlattıGal Gadot

NE OLMUŞTU?

Hafta sonunda Gadot'nun da arkadaşı olan aktör Rotem Sala nüfusun yüzde 20'sini oluşturan İsrailli Araplar'ın haklarını savunmuştu. Bunun üzerine Netanyahu, ''Aklı biraz karışmış olan halka'' seslendiğini belirterek Instagram'da ''İsrail tüm vatandaşları için bir devlet değildir. Geçirdiğimiz ulus devlet yasasına göre İsrail, Yahudi halkının devletidir ve sadece onlara aittir'' mesajını paylaşmıştı.

İsrail'de 2018'in Temmuz ayında kabul etiği ulus devlet yasasında, "Ülkede kendi kaderini tayin etme hakkı sadece Yahudiler'e aittir, İsrail bir Yahudi devletidir, İsrail dünyadaki tüm Yahudiler'in tarihi anavatanıdır'' ifadeleri yer aldı ve daha önce resmi dil olan Arapça özel statülü dil seviyesine düşürüldü. Yasaya göre ülkenin tek resmi dili ise İbranice.

Netayahu'nun Instagram'da 556 bin, Gal Gadot'nun 28 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

İsrailli Oyuncudan Netanyahu'ya Tepki! Tevrat'ın 10 Emrini Hatırlattıİsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (20)

adım tosun:

yerin dibine batsın israil

24
5
yanıtYanıtla
RAMAZAN:

Benyamin Netanyahu nun tevratın 10 emrine uymadığını kanıtlanmış. yahudilerde köklü olarak bozulma başlamıştır. ALLAH CC. Yahudileri kurtuluşa sevk etmek için bir çok peygamber gönderdi. Yahudiler Yahudilerden başka insanları kendi kölesi sandıkları açıkça belirtmiş oldu. Yahudiler ALLAH ı Ölümünü Cennet ve Cehenneminde olduğunu adı gibi biliyorlar. Yahudilerin tek kölesi Hıristiyanlardır. Müslümanlar Ölümün hak ALLAH CC. 1 olduğunu ve Allah yolunda ölmenin ne kadar güzel olduğunu biliyorla

24
4
yanıtYanıtla
erdem:

ölüm çanları çalacak sana netanyahu

22
1
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

başkan netenyahunun uyduruk devletine van minut dedi ama devamını getiremedigi için ülkemizin sözüne güvenilirligi sorgulanmaya başladı.hani pensilvanyadaki papazı almadan,abd’nin papazını vermeyecektik,,bu iktidarın verdiği sözleri tutmaması artık hafızalarımıza iyice kazındı..dünyadaki itibarımızda bu yüzden sıfıra indi.

16
4
yanıtYanıtla
ZIRTO:

israil bütün islam ülkelerini toplasan hepsinin üstündedir

yanıt9
yanıt21
BİLGE HAN:

Bir israile bak çölde birde arap islam ülkelerine terör ve vahşetten gecilmiyorlar insanlık bunlardan nefrette ediyor

yanıt3
yanıt6
adsız:

adam haklı herkes bizim gibi değil ki önce kendi vatandaşı başkalarında ülkemde mülteci oldum.

12
8
yanıtYanıtla
belçikalı muhacir:

bizdede komşu ayetleri var!!!Allah’a ibadet edin ve O’na hiç bir şeyi ortak koşmayın. Anne-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa ve sağ ellerinizin malik olduklarına güzellikle davranın. Çünkü, Allah, her büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez. (Nisa Suresi, 36)apaçık kuran tevrat ve iincilin devamıdır

16
3
yanıtYanıtla
misafir:

bravo kadına

18
0
yanıtYanıtla
Kürşat:

Böyle yavudiye can gurban

5
11
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title