Haberler

"Antikapitalist Müslümanlar"Ggrubu Üyelerinin Protestosu

Güncelleme:

"Antikapitalist Müslümanlar" grubu üyeleri, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu yanındaki "yeryüzü sofrası" etkinliği düzenleyerek, Gazze'yi protesto etti.

"Antikapitalist Müslümanlar" grubu üyeleri, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu yanındaki plazaların önünde "yeryüzü sofrası" etkinliği düzenleyerek, Gazze'ye saldırıyı protesto etti.

Üzerinde "Özgür Filistin" ve "Hiç şüphesiz Allah müminlerden cennet karşılığında canlarını ve mallarını satın almıştır" şeklindeki ayet mealinin yazılı olduğu pankartı ellerinde tutan gruptakiler, yanlarında getirdikleri ekmek ve üzümleri çimenlere serdikleri gazete kağıtlarının üzerine koyarak, iftar saatini beklemeye başladı.

Grup adına açıklama yapan Antikapitalist Müslümanlar dönem sözcüsü, İsrail'in Filistin topraklarını işgale devam ettiğini ve katliamlarını sürdürdüğünü söyledi.

"İsrail-Filistin arasındaki savaş, Yahudilik-İslamiyet savaşı değildir. Bu savaş, yeryüzüne hakim olmaya çalışan, bu uğurda karşısına kim çıkarsa çıksın acımasızca katleden siyonist, barbar, katliamcı, kapitalist devlet İsrail ile bu hakimiyete karşı yaşam mücadelesi veren mazlum Filistin halkının mücadelesidir" diye konuştu.

Antikapitalist Müslümanlar olarak, hem Türkiye'de hem de coğrafyada, inancı, mezhebi, dünya görüşü, etnik kimliği ne olursa olsun hep mazlumlardan, dışlanmışlardan, ezilenlerden yana durduklarını vurgulayan dönem sözcüsü, "Çok eski tarihlerden beri siyonist rejimin eline kan bulaşmıştır ve bugün de bu kanlı eller katliam yapmaya devam etmektedir. Son 3 gündür Gazze'de onlarca kişinin öldürüldüğü haberlerini almaktayız. Buna rağmen Filistin halkı intifada ruhuyla direnmekte ve Allah'ın izniyle, ulaşılmaz zannedilen kulelerde yaşayan siyonist liderleri korkudan titretmektedirler" ifadelerini kullandı.

Kendilerinin de Filistinli dostlarıyla buluşmak, acılarına ve zaferlerine ortak olabilmek adına, onları Ortadoğu halklarının en kadim geleneği olan "yeryüzü sofrası" ile selamladıklarını ve "İsrail Konsolosluğu'nu sofralarıyla kuşattıklarını" söyledi. "Yeryüzü sofralarıyla hep birlikte, elinde silah, kendisine benzemeyeni öldüren anlayışa karşı, elinde ekmek, kendisine benzemeyenle bölüşen bir anlayışı inşa ediyoruz" dedi.

Bir süre "Yaşasın küresel intifada, yaşasın mazlum Filistin halkı" ve "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları atan gruptakiler, daha sonra oruçlarını açtı.

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Kale İş Merkezi ile plazaların giriş kapısı önünde çevik kuvvet ekiplerince önlem alındı. Polisler de kendilerine gelen çorbalarla alanda iftar yaptı.

Gruptakilerin sahura kadar burada beklemeye devam edecekleri öğrenildi.

-"Antikapitalist Müslümanlar" grubu üyeleri
-Protesto

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title