Haberler

Ispartalı Kadınlar Sevgi Battaniyesi ile Dünya Rekoru Kırdı

Isparta'da yüzlerce kadının desteğiyle örülen 178 bin motifin işlendiği 785.5 metrekarelik 'Sevgi Battaniyesi', 'dünyanın en büyük battaniyesi' olarak tescillendi.

Isparta'da yüzlerce kadının desteğiyle örülen 178 bin motifin işlendiği 785.5 metrekarelik 'Sevgi Battaniyesi', 'dünyanın en büyük battaniyesi' olarak tescillendi.

Isparta El Ele Derneği'nin girişimiyle yaklaşık 4 ay önce çalışmalara başlandı. Proje kapsamında 300 kadın tek tek battaniyeler ördü. Yüzlerce battaniye daha sonra bir araya getirilerek 'Sevgi Battaniyesi' oluşturuldu. 178 bin motifin işlendiği 'Sevgi Battaniyesi' bugün rekor denemesi için Isparta Atatürk Stadyumu'nun zeminine serildi. Dünya Kadın Rekorları Hakem Heyeti Başkanı Orhan Kural tarafından ölçülen Sevgi Battaniyesi 785.5 metrekare büyüklüğüyle dünyanın en büyük battaniyesi olarak tescil edildi. Kural'ın rekor kırıldığına dair açıklaması kadınları sevindirdi.

Isparta El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, projenin sadece dünya rekoru kırmaya endeksli olmadığını söyledi. Battaniyelerin Türkiye'nin tüm illerindeki sevgi ve yaşlı bakım evlerine dağıtılacağını kaydeden Canan Aydın, Sevgi Battaniyesi'ni yaklaşık 4 aylık bir çalışma kapsamında 300 kadın ile hazırladık. Dünyanın en büyük battaniyesini bugün burada ortaya koymuş oluyoruz dedi.

Anneler Günü'nde böyle bir çalışmayı kamuoyuyla paylaşmaktan sevinç duyduklarını kaydeden Aydın, Isparta'nın her yerinden kadınların bu projeye destek verdiğini açıkladı.

Rekor denemesine tanıklık eden Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan da emeği geçen kadınlara teşekkür ederek, Anneler Günü'nde bu rekorun Isparta'da kırılmasından mutlu olduğunu anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anneler Günü Orhan Kural Canan Aydın Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title