Haberler

Isparta'da 1. Kayısı Festivali Düzenlendi

Isparta Belediyesi tarafından Senirkent'in Gençali Köyü'nde 1. Kayısı Festivali düzenlendi.

Senirkent'in Gençali Köyünde Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Kayısı Festivali'ne, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldı. Programa ayrıca Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, 24 Haziran seçimlerinde MHP'den birinci sıra Milletvekili adayı olan Hasan Basri Sönmez de katıldı.

Başkan Günaydın, bir önceki köy buluşmaları programında 'Arazilerinize kayısı dikin' çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, bu çağrıya köy halkının ciddi destek verdiğini ve bundan dolayı da memnun olduğunu belirtti. Yeni dikilen kayısı ağaçlarıyla birlikte 3 yıl sonra köydeki üretimin çok ciddi boyutlara ulaşacağını kaydeden Başkan Günaydın, "Gençali köyümüz bir mesafe almıştı, bunu diğer köylerimize de örnek kılmak lazım dedik, festival düzenleyelim istedik. O gün vermiş olduğumuz sözü bugün gerçekleştiriyoruz. Festival demek, kayısının reklamı demek. Bu tanıtım köye kazanç getirecektir. Isparta'da yaşayan Gençalilere sesleniyorum, sizler de köyünüzdeki tarlarınıza kayısı dikmeye devam edin. Şu an köyümüz 6 bin 500 ton kayısı üretti. Bu geçen sene 5 bin tondu. Bu sene bin 500 ton artı var. Köyümüze bu girdiyi artıralım" dedi.

"Umut köylerdedir"

Yakın bir tarihte Gençali 20 bin ton kayısı üretir hale geleceğini söyleyen Günaydın, "O zaman Gençali ihya olacak. Bunu gören diğer köylerimizde bir metot bulalım bizde üretelim, satalım, kazanç elde edelim diyecek. Böyle olunca köylerimize de umut doğacak. Tekrar ediyorum umut köylerdedir. Köyümüze geri göç başlamış. Bununla birlikte çocuklarımızı okutalım, üniversite mezunu olsun. Okulunu bitirince yine köyünde üretsin, kazanç seviyesini artırsın. Bir üniversite mezunu olarak kendi üretimini teknolojiyi, interneti kullanarak ürününü dünyaya duyuracak, kazanç seviyesini arttıracak. Gençlerimiz teknolojiyi, interneti, kültür ve sanatı kullanacak. Bu köyümüzün çehresini değiştirelim. Gençali köyümüz önden gitsin, diğer köylerimizde burayı örnek alacaktır. Isparta yaşanabilir şehir olsun ki, Türkiye Isparta'yı örnek alsın. Bizim yolumuz kayısıdan geçiyor. Diğer köylerimizin yolu da başka kapılardan geçecek. Bugün köyünüze birkaç tüccar geliyorsa, bu önümüzdeki yıllar yüzlerce tüccara dönecek. Ürettiğiniz ürünleri Suriye, Musır, Rusya'ya ihraç ediyorsunuz. Bu ülkeler sizi tanıyor, ancak bir gün Gençali'yi, Isparta'yı ve köylerini dünya tanıyacak" şeklinde konuştu.

Gençali Köyü Muhtarı Musa Uysal ise Başkan Günaydın'ın köy buluşmaları programları çerçevesinde daha önce düzenlendiği etkinlikte köylerinde kayısı festivali düzenleyeceği noktasında sözünün olduğunu ve bu sözün bugün yerine getirilmesinden dolayı şahsı ve köy halkı adına teşekkür etti.

Festival kapsamında kayısı bahçelerinde en iyi kayısı yetiştiriciliği yarışması da gerçekleştirildi. Yarışmada birinci olan Sabri Arslan'a 3 bin, ikinci olan Osman Karaaslan'a bin 500 ve üçüncü olan Bayram Karaaslan'a da bin liralık tarım araç ve gereçleri ödülü Günaydın tarafından takdim edildi. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Ziya Günaydın Senirkent Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title