Haberler

Isparta Belediyesi'nden Yapay Zeka Kontrollü Akıllı Kavşaklar

Isparta Belediyesi'nin şehirdeki ana kavşaklarda yapay zeka kontrolü ile akıllı sinyalizasyon sistemi devreye giriyor.

Isparta Belediyesi'nin şehirdeki ana kavşaklarda yapay zeka kontrolü ile akıllı sinyalizasyon sistemi devreye giriyor. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın çalışmaların 10 güne kadar tamamlanacağını ve hizmete gireceğini söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, üzerinde bir yılı aşkın bir süredir çalıştıkları ve projesinin hazırlanarak ihalesi yapılan yapay zeka kontrollü akıllı kavşak sisteminin 10 güne kadar devreye gireceğini belirtti. İstasyon Caddesi Stat Kavşağı'nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptığı değerlendirmede şu görüşlerde bulundu;

"Isparta Belediyesi olarak üzerinde bir yılı aşkın bir süredir çalıştığımız ve projesini hazırladığımız şehrimizdeki 13 kavşağa yapay zekalı, akıllı kavşak sistemi kurma çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız 10 gün içerisinde tamamlanıyor. Projemizin ihalesi yapıldı ve kesinleşmesinin ardından 13 kavşakta çalışmalarımız devam ediyor. Trafik sinyalizasyonu hem yeşil dalga sistemine hem de yapay zekayla çözüyoruz, trafikte hız kazanılıyor. Bekleme olayını hemen hemen sıfıra düşürüyoruz. Bu da trafiği oldukça rahatlatacak. Isparta'mıza trafik sorununu, problem şeklinde kabartanlar var. Özellikle akşam saatlerinde olan trafiği de rahatlatacak. Bunu büyük bir trafik sorunu var şekliyle göstermek istiyorlar. Başka şehirlerdeki olayları görmüyorlar herhalde. Bu sistemimiz bu konuyu yüzde 90'ın üzerinde çözmüş olacak. Bu kısa zamanda neticeye kavuşuyor. Isparta'mıza bu çalışmaların hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunuyorum." - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Ziya Günaydın Isparta Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title