Haberler

İslami Dayanışma Spor Federasyonu Halter Şampiyonası Kemer'de Başladı

Güncelleme:

İslami Dayanışma Spor Federasyonu 3. Halter Şampiyonası, Türkiye Halter Federasyonunun ev sahipliğinde Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

3. İslami Dayanışma Spor Federasyonu Halter Şampiyonası başladı

İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) 3'üncü Halter Şampiyonası, Türkiye Halter Federasyonu'nun ev sahipliğinde Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.

İslami Dayanışma Spor Federasyonu 3'üncü Halter Şampiyonası Göynük Mahallesi'ndeki Majesty Mirage Park Otel'de başladı. 13 İslam ülkesinden yaklaşık 100 haltercinin katıldığı şampiyonaya Türkiye'den erkekler ve kadınlarda tam kadro katıldı. Büyük bir ilgiyle izlenen müsabakaların açılış seremonisine, Spor Genel Müdürü Ömer Altunsoy, Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer Belediye Başkan Vekili Ahmet Ali Güven, Antalya Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Eski Milli Halterci ve Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu ile Halter Federasyonu yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, İslami Dayanışma Spor Federasyonu'nun önderliğinde düzenlenen halter şampiyonasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Sporun birlik ve beraberlik ile dayanışmanın en önemli parçası olduğunu vurgulayan Taşpınar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İslam ülkeleriyle sportif ve kültürel alanda işbirliği içerisinde olmamızı her fırsatta dile getiriyor. İslam ülkeleri arasındaki dostluğun pekiştiği bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Açılışta konuşan ISSF Genel Sekreteri Faisal Al Nassar, Kral Abdullah'ın İslam ülkelerini bu çatı altında topladığı için teşekkür ediyorum. Türkiye bu organizasyonu barış adı altında düzenlemektedir ve hep barış yanlısıdır. Bu doğrultuda sayın Akif Çağatay Kılıç ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

İLK MADALYA İSMET AKGÜL'DEN

14 kadın, 16 erkek sporcu ile şampiyonaya tam kadro katılan milli halterciler, açılış gününü madalyalarla süsledi. Erkekler 56 kilo mücadelesinde podyuma çıkan İsmet Algül koparmada 105 kilo ile gümüş ve

silkmede ise 125 kilo bronz madalyanın sahibi oldu. Sporcumuz toplamda ulaştığı 230 kilo ile yine bronz madalya kazandı.

IRAKLI SPORCU OYUNLAR REKORUNU KIRDI

56 kiloda Iraklı sporcu Ali Ahmed silkmede 137, koparmada 109 ve toplamda da 246 kiloluk derecesiyle oyunlar rekorunu kırarak altın madalyaya ulaştı.

Bu kiloda Emrah Çalışkan ve Şevket Kardeş ise B grubunda yarışıp dereceye giremediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title