Haberler

İşitme ve konuşma engelli böbrek hastası ressam hayata çizerek gülümsüyor

Güncelleme:

Antalya'da işitme ve konuşma engelli böbrek hastası Savaş Öztürk, diyaliz tedavisinin ardından soluğu aldığı atölyesinde yaptığı resimlerle hayata gülümsüyor.

Bilge (64) ile Bülend Öztürk (66) çifti, 1985'te Savaş ve Barış adını verdikleri ikiz bebeklerinin dünyaya gelmesiyle büyük mutluluk yaşadı.

Barış'ın doğumdan 3 hafta sonra hayatını kaybetmesiyle büyük üzüntü yaşayan Öztürk çifti, kısa bir süre sonra da Savaş'ın böbrek hastası olduğunu öğrenmeleriyle ikinci bir üzüntü yaşadı.

Tedavisi devam eden Savaş, bir süre sonra duyma ve konuşma yetisini kaybetti. Uygulanan ilaç tedavisine yanıt vermeyen Savaş, 2003'ten itibaren haftanın 3 günü diyaliz tedavisi görmeye başladı.

Yaşadıklarından dolayı işaret diliyle anlaştıkları oğullarının çok yıprandığını gören Öztürk çiftti, ressam akrabaları Berrin İlhan'dan yardım istedi.

İlhan, kuzeniyle yakından ilgilenmeye başladı. Sadece psikolojik destek olsun düşüncesiyle eğitim almaya başlayan Savaş, azmi ve kararlılığıyla çizdiği resimlerle herkesi şaşırttı.

Yaklaşık 3 yıl süren eğitiminin ardından Savaş'a ait küçük bir atölye açıldı.

Günün 4 saatini diyaliz makinesine bağlı geçiren, ardından soluğu atölyede alan Savaş, resimlerini sosyal medyadan satışa sunuyor.

Sempatik ve neşeli hareketleriyle herkesi mutlu eden Savaş, böbrek hastalarına da azmi ve kararlılığıyla moral oluyor.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı farkındalık çalışmalarıyla dikkati çeken Savaş, çizdiği resimlerle insanların daha duyarlı ve tedbirli olması gerektiği mesajını veriyor.

Savaş, genelde gündeme ilişkin konuları resmetmeyi seviyor.

Resim sevgisi hayata bağladı

Anne Bilge Öztürk, AA muhabirine, hastanede geçen bir ömürleri olsa da tüm olumsuzluklara rağmen hayata hep gülümseyerek bakmayı bildiklerini söyledi.

Hayatlarının Savaş üzerine kurulu olduğunu aktaran Öztürk, resim eğitimiyle oğlunun hayatının tamamen değiştiğini dile getirdi.

Öztürk, bir şeyler ürettiğini gören oğlunun hem kendisini hem de çevresini çok mutlu ettiğini belirterek, "Oğlumun yeniden gülmeye başlamasıyla yaşadığım tüm sıkıntıları bir anda unuttum. Savaş'ın resim aşkına kayıtsız kalamazdık ve ona bir atölye kurduk. Bugüne kadar 200'ün üstünde tablo yaptı." ifadesini kullandı.

Berrin İlhan da Savaş'ın görsel algısının çok yüksek olduğunu vurgulayarak, "Aynı zamanda müthiş bir yetenek. Yaptığı soyut resimlerde renk uyumu mükemmel. Üstelik yaptığı resimler internet üzerinden dünyanın her yerinden alıcı buluyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Ressam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title