Haberler

Irkçılığa Kızarak Almanya'yı Terk Eden İşadamı İlhan Doğan: Alman Olmayın

Almanya'da 'Müthiş Türk' olarak tanınan ve ülkede işlenen Neonazi cinayetlerinin aydınlatılmamasını protesto etmek için üç yıl önce ülkeyi terk eden işadamı İlhan Doğan, " Almanya'da hayat, iş kurun, iş verin ama asla Alman olmayın" dedi.

Münster kenti yakınlarındaki Vreden kasabasında oturan işadamı İlhan Doğan 3 yıl önce, ırkçı cinayetlerin yıllarca aydınlatılmamasına tepki olarak ülkedeki tüm yatırımlarını durdurarak Almanya'yı terk etti. Doğan, Vreden'deki lüks villasına dev Türk ve Alman bayrağının yanı sıra büyük bir pankart asarak, Almanya'da yaşayan yabancılara uygulanan çifte standardı da eleştirmiş ve İspanya'nın Mallorca adasına taşındı.

Daha önce Almanya'ya yaptığı büyük yatırımlar ve ödediği milyonlarca Euro'luk vergilerle tanınan İlhan Doğan'ın ürünlerinin tanıtımlarını Carmen Electra, Bruce Willis, Ralf Möller ve Boris Becker gibi çok sayıda dünya starı yapmıştımıştı. LR-International Kozmetik'de Senior President (Başkanların Başkanı) unvanına kadar yükselen İlhan Doğan, yıllar sonra Almanya'daki evinin kapılarını açarak yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

"CİNAYETLER BARDAĞI TAŞIRDI"

İlhan Doğan, daha önceki kariyerinde sürekli yabancılara karşı soğuk davranıldığını gördüğünü, 3 yıl önce işlenen cinayetlerin bardağı taşırdığını anlatırken şöyle dedi:

"Alnımın teriyle buralara geldim. Almanya'ya milyonlarca euro vergi ödüyorum ve halen o kıskanmaları hissediyorsun. Türk olduğum için çok gururluyum ama biraz da deliyimdir. Yaşanan bu olumsuzlukları protesto etmek için İspanya'ya gittim."

"PROTESTOM SES GETİRDİ"

"Müthiş Türk" olarak da tanınan İşadamı Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptığım bu protesto ile birçok kişi tarafından taktir kazandım. Ancak mesela Alman maliyesi bayrakların resmini çekmiş, bunu bile bana karşı negatif olarak kullandılar. Başarıya ulaşmak kolay değil o yüzden bunları da aştık. Eski şirketimde 25 yıldır aktifim ve 5 yıldızlı en üst düzey başkanım. Şimdi Mallorca'da 400 bin metrekare aloe vera tarlaları aldım ve ünlüler için SPA merkezi açtım. Adada da durmadım, yatırımlar yaptım vizyonlarım var, Türkiye'de de bazı şeyler düşünüyorum. Gelecekte özel akademi kurarak eğitimler vermek istiyorum. Hollywood'da hayatımı anlatan bir film projesine başlıyorum. Hiç durmuyoruz."

"NSU DAVASI ŞOVDAN İBARET"

Almanya'da NSU terör örgütünün yargılandığı davayı da değerlendiren İlhan Doğan şöyle konuştu:

"Bu davalar beni hiç tatmin etmedi, bu tipik bir Almanya. Bütün dünya bu davaları takip ediyor. Ben her şeyin yolunda gittiğine inanmıyorum. Gerek bizim vatandaşlarımız gerekse diğerleri geri dönmeyecek. Bunun bedelini ödeyemezler. Bu mahkeme göz boyamak için sadece bir gösteri amacıyla yapıldı. Polisler bile işin içinden çıktı. Mahkemeye de güvenmiyorum. Adaleti arıyoruz diye sadece bir şov yapıyorlar."

"HEP TÜRK KALACAĞIM"

Ben hep bir Türk kalacağım" diyen Doğan, şöyle devam etti:

"Almanya'da hayat, iş kurun, iş verin ama asla Alman olmayın. Benim tavsiyem genç ve büyüklerimize, çok çalışalım, yanlış yola girmeyelim, provokasyona gelmeyelim, örnek olalım. Artık holdinglerin sahibi olduk, ünlü restoranların sahibi olduk. Üç milyon insan burada yaşıyor ve daha çok şey yapmamız lazım. Artık son 10 yıldır Türkiye'de de iş yapmak için iyi alternatifler var. Asla pes etmeyin. Türkiye'mizi ve Türklüğümüzü asla unutmayalım." - Vreden

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İspanya Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title