Haberler

İran Dışişleri Bakanı, Viyana'daki müzakerelerde hızlı bir anlaşmaya varılabileceğini söyledi

Güncelleme:

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD ve Avrupalı tarafların bu ayın sonunda Viyana'ya taahhütlerini yerine getirme noktasında gerekli iradeyle gelmeleri halinde nükleer müzakerelerde hızlı bir şekilde anlaşma sağlanabileceğini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD ve Avrupalı tarafların bu ayın sonunda Viyana'ya taahhütlerini yerine getirme noktasında gerekli iradeyle gelmeleri halinde nükleer müzakerelerde hızlı bir şekilde anlaşma sağlanabileceğini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Abdullahiyan, Çinli mevkidaşı Vang Yi ile video konferans yöntemiyle görüştü.

Abdullahiyan ile Yi, son 3 ay içinde gerçekleştirdikleri bu 4. video konferans görüşmesinde "ikili ilişkiler, Afganistan'daki gelişmeler ve nükleer anlaşma" konularını ele aldı.

Görüşmede Abdullahiyan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da 29 Kasım'da yeniden başlayacak nükleer müzakerelere "tam bir iradeyle ve iyi bir anlaşma sağlanması için katılacaklarını" belirterek, şunları kaydetti:

"Yasalara aykırı olarak anlaşmadan ayrılan ABD ve sözlerini yerine getirmeyen Avrupalı taraflar, taahhütlerini yerine getirmek için gerekli irade ile Viyana'ya gelirlerse hızlı bir şekilde anlaşmaya varılabilir."

İranlı Bakan, 4+1 ülkeleri ile yapılan istişareler ve Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi'nin Tahran ziyaretine ilişkin ise, "Bu ziyarette Ajans ile teknik sorunların çözümü için prensipte anlaşma sağlandı. Mümkün olan ilk fırsatta ortak bildirgenin yayınlanması için takipteyiz." ifadelerini kullandı.

Abdullahiyan ayrıca İran'ın Özel Temsilcisi'nin Afganistan'da Taliban ile görüştüğünü ve geniş katılımlı bir hükümetin kurulması, İran-Afganistan sınır kapılarının açılması konularının konuşulduğunu aktardı.

İran ile Çin arasındaki ekonomik anlaşmanın uygulanması için gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve ayrıntıların kısa sürede Pekin tarafına iletileceğini kaydeden Abdullahiyan, ABD'yi ise Çin'in iç işlerine müdahale etmekle suçladı. Abdullahiyan, İran'ın spor ekiplerinin mali kaynaklara ulaşamamasını ve Washington yönetiminin Pekin Kış Olimpiyatları'na Çin'in insan hakları ihlalleri nedeniyle boykot uygulama kararını kınadı.

Çin Dışişleri Bakanı Yi de Abdullahiyan'ı Pekin'e davet ederek, Grossi'nin Tahran ziyaretini ve Viyana müzakerelerinin başlamasını olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Çinli Bakan, Afganistan'a komşu ülkelerin sonraki toplantısının Pekin'de yapılacağını hatırlatarak, bu ülkedeki barış ve istikrarın önemine işaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Viyana İran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title