Haberler

Ipard Iı Programı Hibe Desteklerini Yatırımcılarla Buluşturmak İçin Tkdk ile Gıda Tarım Hayvancılık...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü ve Yakutiye Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Erzurum Ticaret Borsası Toplantı salonunda IPARD II Programı destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü ve Yakutiye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Erzurum Ticaret Borsası Toplantı salonunda IPARD II Programı destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet N. Helvacı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü, Yakutiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kantarkaya, Müsiad Başkanı Taner Bayır ile 100 e yakın çiftçi ve yatırımcı katıldı.

Konuşma bölümünde Dr. Ahmet N. Helvacı şunları söyledi; "Erzurum büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde büyük öneme sahip. Ancak eski anlayış ile yapılan hayvancılık hem gelirinizi artırmıyor hem de Erzurum 'a yakışmıyor. Benim Erzurum 'da kaldığım sürece bir sloganım var. "Erzurum hayvancılıkta marka olmalı. "

Dr. Atilla Özlü ise; " IPARD II Programı kaçırmamamız gereken bir fırsattır. Destek oranları % 70 'e kadar çıktı. Ayrıca KDV muafiyeti de bulunmaktadır. Fırsat insanın ayağına her zaman gelmez. Sizler bu fırsatı kaçırmayın. Sizlerle beraber gelecek nesillerimiz de kazanacağını unutmayalım. " dedi.

Mehmet Kantarkaya ise; "TKDK ile böyle bir organizasyonda sizlerle buluşmaktan memnunuz. Yatırımlarda takıldığınız noktada bize ve TKDK çalışanlarına başvurun. Size her türlü yardımı yapmaya hazırız. Hep beraber Erzurum hayvancılığını kalkındıralım." dedi.

Toplantının son bölümünde TKDK 'da görevli Uzman Samet Dalmış IPARD II Programı destekleri kapsamında bilgiler verdi. Süt Hayvancılığı, besi hayvancılığı, kırmızı ve kanatlı eti üreten işletmeler, yumurta tavukçuluğu, kesimhane, parçalama, işleme tesisleri, mandıra, süt toplama merkezleri, kırsal alanlarda kurulacak otel, restaurant, lokanta, yüzme havuzları, aquaparkların desteklenmesi, arıcılık, tıbbi aromatik ve süs bitkileri yetiştiriciliği, kültür balıkçılığı (Alabalık vb.), enerji yatırımları gibi alanlarda bilgiler aktardı. Desteklerin %70 'e kadar ulaştığını hatta bazı kalemlerde % 80 destek verildiğini söyledi. Toplantı çiftçi ve yatırımcıların özel soruları ile son buldu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atilla Özlü Yakutiye Erzurum Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title