Haberler

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı

AB Türkiye Delegasyonu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Tarafından Düzenlenen İnsan Kaynaklarını Geliştirme Alanında Türkiye'ye Sağlanacak AB Yardımları Konusunda Tanıtım ve Bilgilendirmeyi Amaçlayan Konferans Trabzon'da Başladı.

AB Türkiye Delegasyonu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen insan kaynaklarını geliştirme alanında Türkiye'ye sağlanacak AB yardımları konusunda tanıtım ve bilgilendirmeyi amaçlayan konferans Trabzon'da başladı.

'Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı' konferansı, Maçka ilçesindeki Büyük Sümela Otel'de düzenlendi. Konferansa, Trabzon'un yanı sıra Ordu, Giresun, Gümüşhane, Rize, Artvin, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan ve Ankara'dan çeşitli kurum ve kuruluşlardan yüze yakın temsilci katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA Yönetim Dairesi'nden AB Uzmanı Ali Ercan Su, yaptığı konuşmada, AB'nin 2007-2013 dönemini kapsayacak biçimde Türkiye'nin yanı sıra diğer aday ve potansiyel aday ülkelere mali yardımları tek bir program altında birleştiren IPA'yı yeni bir düzenleme olarak getirdiğini söyledi. IPA'nın, yararlanıcı ülkelere Avrupa entegrasyonu nedeniyle karşılaşacağı sorunlarda yardım etmek ve AB üyeliği için yerine getirilmesine ihtiyaç duyulacak reformları uygulamak olduğunu açıklayan Ercan Su, programın çeşitli bileşenleri arasında yer alan insan kaynaklarının geliştirilmesi konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sorumlu kurum olarak görevlendirildiğini ifade etti.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Sosyal Politika ve İstihdam Sektör Yöneticisi Numan Özcan da, IPA'nın insan kaynaklarının geliştirilmesi bileşeninin aday ülkelere destek olma amacı taşıdığını söyledi. Özcan, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı'nın daha fazla ve daha iyi iş imkanlarıyla daha geniş bir sosyal uyumun temin edildiği, sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlayabilecek ve bilgiye dayalı bir ekonomiye geçişin desteklenmesini amaçladığını dile getirdi. Özcan, konuşmasında, programın, istihdam ve eğitim alanlarında Türkiye'nin karşılaştığı başlıca sorunları ele almayı amaçladığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Öncelikleri arasında, başta kadınların iş gücüne katılımının artırılması, daha fazla kişinin istihdama çekilmesi ve istihdamda kalmasının sağlanması, öncelikle gençler arasında olmak üzere işsizlik oranının azaltılması yer alır. Bir başka öncelik ise eğitim kalitesinin yükseltilmesi, özellikle kız çocukları arasında olmak üzere eğitimin her kademesinde okullaşma oranının artırılması suretiyle beşeri sermayeye yapılan yatırımın geliştirilmesidir." Programın 2007-2009 dönemi bütçesinin 186 milyon euro olduğunu söyleyen Özcan, bundan işsiz kadınlar, gençler, kayıt dışı çalışanlar, okulu bırakmış veya bırakma riski olan öğrenciler, kızlarının eğitimini karşılayacak gücü olmayan ebeveynler, özürlüler, eski tutuklu ve hükümlülerin faydalanabileceğini söyledi.

Yarın sona erecek konferansta iki gün boyunca çeşitli çalıştay düzenlenerek programın içeriğiyle ilgili katılımcıların bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

(EK-MU-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title