Haberler

İnşaat ve Enerjiyle Büyüdü, Vergisiyle Sürpriz Yaptı

Tahakkuk Eden 9.6 Milyon ile 2007 Ankara Gelir Vergisi Rekortmeni Olan Kazım Türker, Hedefinin İlk Kez Girdiği Listede Uzun Yıllar Kalmak Olduğunu Söyledi. Rahmi Koç ve Pek Çok Tanınmış İşadamını Geride Bırakan Türker, İnşaat ve Enerjideki Faaliyetleriyle Geçen Yıl 500 Milyon Dolar Ciroya Ulaşan Türkerler Grubu'nun Bugünlerde Otoyol İhalelerine Hazırlandığını Açıkladı.

Tahakkuk eden 9.6 milyon ile 2007 Ankara gelir vergisi rekortmeni olan Kazım Türker, hedefinin ilk kez girdiği listede uzun yıllar kalmak olduğunu söyledi. Rahmi Koç ve pek çok tanınmış işadamını geride bırakan Türker, inşaat ve enerjideki faaliyetleriyle geçen yıl 500 milyon dolar ciroya ulaşan Türkerler Grubu’nun bugünlerde otoyol ihalelerine hazırlandığını açıkladı.

ANKARA’da 2007 yılının gelir vergisi rekortmeni, önceki yıllarda listeye hiç girmemiş olan Kazım Türker oldu. Türkerler Grubu’nun 54 yaşında ve inşaat mühendisi olan Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, geçen yıl tahakkuk eden 9 milyon 676 bin 802 YTL’lik vergisi ise Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’u geçti ve listenin bir numarasına yerleşti. Ankara’da ikinci sırada 7 milyon 72 bin 990 YTL gelir vergisi ile Rahmi Koç, üçüncü sırada ise 2 milyon 545 bin 853 YTL gelir vergisi ile Mehmet Oğuz Gürsel yer aldı.

TEKSTİLLE BAŞLADI: Ankara’nın sürpriz rekortmeni rekortmeni Kazım Türker’in adı, Ladik ve Şanlıurfa Çimento ile Derince Limanı ihaleleri ile dikkatleri çeken bir isim olsa da, son yıllarda Ankara’nın öne çıkan işadamlarından biri olarak tanınıyor. Bugün doğalgazdan inşaata, liman işletmeciliğinden enerjiye kadar pekçok alanda faaliyet gösteren Türklerler Grubu’nun, yola çıktığı ilk iş ise hazırgiyim sektörü. Kazım Türker’in babası Yahya Türker, Ankara’nın en eski mağazalarından sayılan "Türkerler"in kurucusu. Halen grup bu işi Ankara Giyim Sanayi olarak devam ettiriyor.

RAMSEY ÜRÜNLERİ SATIYOR: 1973 yılında kurulan Ankara Giyim Sanayi, Türkerler Mağazası’nın yanı sıra Ankara’daki Ramsey Mağazaları’nın da işletmeciliğini yapıyor. Ramsey ise, Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile tanınan işadamı Remzi Gür’ün tekstildeki markası. Remzi Gür’ün hem müşterisi hem de arkadaşı olan Kazım Türker, tekstil sektöründe Ramsey’den çok daha eski olduklarını, Selen ve Saten markaları ile hem imalat hem de ihracat yaptıklarını da belirtti.

BELEDİYE İŞLERİYLE BÜYÜDÜ: Türkerler’in önce Ankara daha sonra da diğer illerde adının duyulmasını sağlayan sektör ise inşaat. Kazım Türker, tekstil dışındaki ilk işlerini Ankara Büyükşehir Belediyesi için yaptı. 90’lı yılların ikinci yarısından itibaren inşaat sektörüne yoğunlaşan Türker, Ankara’da Ulus-Keçiören metrosu, EGO Genel Müdürlüğü inşaatı gibi işlerden sonra İstanbul’da yol yapımı işleri üstlendi. Türker, önce Ladik ve Urfa Çimento ihalelerinde en yüksek teklifi vererek, ardından da Derince Limanı ihalesini kazanarak kamuoyunda dikkat çekti.

500 MİLYON DOLAR CİRO: Kolin İnşaat ile İzmir doğalgaz dağıtımını 30 yıllığına alan Türker, Ladik’i mahkeme kararıyla Akçansa’ya verdikten, sonra geçen yılın sonunda Şanlıurfa Çimento’yu da sattıklarını belirtti. Geçen yıl Türkerler Grubu’nun 40 şirketiyle 500 milyon dolar ciro yaptığını belirten Kazım Türker, Koç’u geçerek rekortmen oluşunu ise şöyle değerlendirdi: "Herkesi geçip Ankara’nın ilk, Türkiye’nin 3’üncü rekortmeni olmak gibi bir hırsım yoktu ama bu durumdan büyük mutluluk, gurur ve onur duydum. Bugüne kadar şirketlerim kurumlar vergisinde listede yer alıyordu, geçen yıl 11’inci sıradaydık. Ama ilk kez böyle bir rekortmenlik yaşıyorum."

Hisarcıklıoğlu 17’nci, Şahan 59’uncu sırada

BAŞKENTTE gelir vergisi listesinde ilk 100’e giren isimler arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 707 bin 523 YTL ile 2 basamak yükselerek 17’nci sırada yer aldı. Recep İvedik filmi ile son günlerin en popüler isimlerinden biri olan şovmen Şahan Gökbakar ise 365 bin 971 YTL’lik tahakkuk eden vergi ile 59’uncu sırada yer aldı. Ankara’nın ilk 100’ünde 20 mükellef ise isminin açıklanmasını istemedi. Ankara’da gayrimenkul sermaye İradı (sadece kira geliri elde edenler) rekortmeni de 387 bin 979 YTL tutarında tahakkuk eden vergi ile Halil Koç ilk sırada yer aldı. Koç, geçen yılda söz konusu listede 3’üncü sıradaydı. Ankara Vergi Dairesi Başkanı Şinasi Candan, Ankara vergi rekortmenlerini meslek grupları bazında da açıkladı. Tahakkuk eden vergi bazında kuyumcularda 94 bin YTL ile Orhan Altıntuğlu, müteahhitlerde 1 milyon 449 bin YTL ile Mehmet Alptekin, mimar-mühendislerde 815 bin YTL ile Salih Bezci, doktorlarda 233 bin YTL ile Kürşat Kemal Teker, avukatlarda 1 milyon 134 bin YTL ile isminin açıklanmasını istemeyen bir mükellef, mali müşavirlerde 313 bin YTL ile Mahmut Kutlucan birinci oldu.

Hoooop, ne oluyor ya vergi birincisi benim

ÜNLÜ sanatçı Hülya Avşar, önceki gün açıklanan vergi rekortmenleri listesine itiraz ederek, kendisinin vergi birincisi olduğunu öne sürdü. Hülya Avşar, kardeşi Helin Avşar’ın internet sitesi www.guardianturk.com daki köşe yazısında itirazını, "Hop, hoooop Noluyor Ya? Vergi birincisi benim, sevgili Cem (Yılmaz) değil" sözleriyle dile getirdi.

ALIŞINCA BİRAZ ŞIMARIYORUZ: "Cem’i sevgiyle tebrik ediyorum" diyen Hülya Avşar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vergi sıralamasında birinciliği almak çok güzel bir duygu. Son zamanlarda bu duyguyla karı koca gibi olmuştuk. İnsanoğluyuz işte, alışınca birinciliğe -vergi dahil- biraz şımarıyoruz. Fakat gel gelelim bu sefer tarihi hata söz konusu. Ayıp oluyor. Ama 300 bin dolar karşılığı 2.5 milyon dolar hesap çıkaran ve parasını haciz tehdidi ile peşin alan TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu), yani devlet unutmamalı ki önümüzdeki üç yılın vergi rekortmeni kafadan benim."

LİSTEDE YOKUM, MÜMKÜN MÜ: "Zaten herkes bunun farkında, ki bu sene listede yokum. Mümkün mü sizce?" diye soran Hülya Avşar, yazısına şu sözlerle devam etti: "Onlar da peşin aldıkları paranın farkında olduklarından, benden bir kuruş bile istemediler. Hadi tamam da o zaman bari zahmet olmazsa -zahmet olacak ama- adımı da birinci sıraya koyun. Kendimi ülkesini düşünmeyip şirketini zarar gösteren ya da yurtdışında şirket kurup para kaçıran vicdansızlar gibi hissettim. Meğer ne utanç vericiymiş vergi listesinde olmamak."

Denizin ortasına santral kurmak istiyor

BÜYÜME planlarını enerji sektörü üzerine kurduklarını açıklayan Kazım Türker, 600 MW’lık Sinop Ayancık Termik Santrali’nin yanı sıra rüzgar enerjisinde toplam 9 bin megavatlık 67 projeleri bulunduğunu açıkladı. Bu alanda Türkiye’de bir ilke imza atmak istediklerine de söyleyen Türker, Çanakkale Saros Körfezi’nde denizin ortasına "off-shore" denilen bir teknikle, 1500 megavatlık bir rüzgar santralı kurmak için lisans başvurusunda bulunduklarını belirtti.

Otoyol ihalelerine girecek

ANKARA’nın yeni rekortmeni Kazım Türker’in bugünlerde hazırlık yaptığı bir diğer konu da otoyol ihaleleri. Yerli ve yabancı ortaklardan oluşacak bir konsorsiyum ile İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nin de aralarında bulunduğu otoyolların işletmesine talip olduğunu açıklayan Türker, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacak yeni otoyol ihalelerine de gireceklerini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title