Haberler

İnemato Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen İnegöl Matematik Olimpiyatlarında (İNEMATO) derece alan öğrenciler ödüllendirildi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen İnegöl Matematik Olimpiyatlarında (İNEMATO) derece alan öğrenciler ödüllendirildi.

Vehbi Koç İlk ve Ortaokulu çok amaçlı salonunda düzenlenen törende 120 öğrenciye gümüş, bronz ve altın madalyaların yanı sıra sürpriz hediyeler takdim edildi. Yarışmaya 40 okuldan 800 öğrencinin katıldığı bildirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İnegöl Matematik Olimpiyatlarının bu yıl üçüncüsünü tertiplediklerini belirterek, "İnegöl Matematik Olimpiyatlarına gelecek yıl Türkçe olimpiyatını da eklemek istiyoruz. Çocuklarımızı hayata ve geleceğe hazırlama konusunda farklı çalışmalar yapıyoruz. Önceki haftalarda 'Okul Yolum' ile 'İnegöl Okuyor' isimli kitap yarışmalarında birçok öğrenciye ödül vermiştik. Çocuklara kitap okumayı sevdirmek için bunu yapmıştık. Biz bu okuma yarışmalarını 6 yıldır başarılı bir şekilde yapıyoruz" dedi.

İNEMATO'ya öğrencilerin 6 aydır hazırlandığını kaydeden Baştürk, "Yarışmamıza 40 ortaokuldan toplam 800 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerimiz geçen hafta sınava girdi. İmtihanları 2 farklı okulda yaptık. Çocukların sorularını, liselerde görev yapan matematik öğretmenleri hazırladı. Sınavlar, okul müdürleri ve yardımcılarının nezaretinde yapıldı. Heyecanlı bir çalışma oldu. Önceki yıllarda sınıf mevcutları 45 ila 50 arasında değişirken, şu anda ilçemizdeki sınıf mevcutları 25 ile 35 arasında. Akademik başarıların yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdik. İlçelerden Bursa'yı temsil eden her sene İnegöl olmuştur. Şu anda birkaç okulumuz Türkiye finallerinde yarışmaktadır. Bu yarışmaya katılan 800 öğrenciyi tebrik ediyorum. Ödül töreninde 4 kategoride dereceye giren toplam 120 öğrenci ödüllendirildi" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Baştürk İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title