Haberler

İmamoğlu, Soylu'nun "Gazetecilere para veriyor" iddiasına sert çıktı: Trol gibi davranma, bakanlık yap

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Süleyman Soylu'nun dün akşam ortaya koyduğu "Bazı gazetecilere her ay 15 bin lira maaş, bazı gazetecilere her ay 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz." iddialarına yanıt verdi. İmamoğlu, "Trol gibi davranmasın sayın Bakan, bakanlık yapsın. İçişleri Bakanlığı'nı yapsın. Yapamıyorsa da gereğini yetkili makam yapsın diye diliyorum, istiyorum." dedi.

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun dün akşam katıldığı bir canlı yayında sarf ettiği, "İBB diyor ki 'Adli sicil kaydı istedik temiz' Ben İçişleri Bakanıyım neyin temiz olduğunu biliyorum. Bazı gazetecilere her ay 15 bin lira maaş, bazı gazetecilere her ay 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz. Hukuka uymayan bir durum varsa müdahaleyle mükellefiz" sözlerine de yanıt verdi.

"TROL GİBİ DAVRANMASIN, BAKANLIK YAPSIN"

Anka'ya konuşan İBB Başkanı, "Onun için bütün bu yalan ifadelerin üstüne bir de efendim 'Gazetecilere maaş veren, 30 bin lira, 40 bin lira'… Sayın Bakan'ın inandırıcılığını toplum şöyle sorgulasın: Ne dedi sayın Bakan? Bir televizyonda '10 bin dolar maaş alan milletvekili' dedi. Bu konuda ne dedi? 'Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım' dedi. Ne kadar geçti üstüne? Herhalde 7-8 ay geçti. Televizyondaki muhabbette o gazeteci niye bunu sormadı ona? 'Yahu siz daha önce de 10 bin dolar bir milletvekili maaş almıştı' dediniz. 'Niye gidip bunun başvurusunda bulunmadınız? Bunun hesabını sormadınız. Şimdi siz bunu söylüyorsunuz.' Gazetecilik rolü üstlendim, kusura bakmayın. 'Şimdi siz bunu söylüyorsunuz. Biz nasıl inandıracağız milleti? Şimdi de diyorsunuz ki '20 bin lira, 30 bin lira gazeteciler maaş alıyor.' Trol gibi davranmasın sayın Bakan, bakanlık yapsın. İçişleri Bakanlığı'nı yapsın. Yapamıyorsa da gereğini yetkili makam yapsın diye diliyorum, istiyorum." dedi.

"SAYGINLIĞA YAKIŞACAK BİR BİÇİMDE DAVRANSIN"

İçişleri Bakanlığı'nın ciddi bir kurum olduğunu ifade eden İmamoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ülkenin, hepimizin kahramanca izlediği polisinin, jandarmasının başındaki yetkili kişidir. O saygınlığa yakışacak bir biçimde davransın. Benim dileğim ve isteğim odur. Yoksa iki genel başkanın katıldığı, bir polis merkezinin yapıldığı ve açılışının yapıldığı ortama tek bir polisin, tek bir memurun, tek bir komiserin dahi baskıyla gönderilmediği bir süreci sorgulasın.

"7-24 SOSYAL MEDYADA YAŞAYAN BİR BAKAN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

İçişleri Bakanı, daha ileri gideyim, gezilmesin diye o polis merkezinin (Gürpınar Polis Merkezi Amirliği) kapısını kapatma girişiminde bulunan yetkilileri sorgulasın. Kim vardı orada? Sayın Akşener vardı, Sayın Kılıçdaroğlu vardı. Sayın Akşener kim? Geçmiş dönemde yine bu ülkeyi İçişleri Bakanlığı yapmış bir kişi. Onun için trol gibi davranıp yok 20 bin lira, 30 bin lira maaş, gazeteci, yok bilmem ne? Tahmin ediyorum, 7-24 sosyal medyada yaşayan bir İçişleri Bakanı'yla karşı karşıyayız."

Kaynak: Haberler.com / Politika

İçişleri Bakanı Ekrem İmamoğlu Süleyman Soylu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500

Yorumlar (17)

Muharrem Akkaya:

Niye Ekrem bey foyan ortaya çıktı diyemi bu korkun.

319
574
yanıtYanıtla
Nizamülmülk2023:

Içişleri bakanı sayin Süleyman SOYLU gereğini yapıyor, sen kendin ile karıştırıyorsun bir trol varsa o da sensin, belediye içerisine belki haberin var belki yok diyelim imamoğlu çalışan pkk 'li olan kişileri buluyor kötü bir şeymi! senin yapmadığını ne kadar güzel hukuk'a uygun bir biçimde ayıklama yapıyor sen niye bundan dolayı çok tedirgin oluyorsun sayın imamoğlu?

246
538
yanıtYanıtla
ender türk :

gereken neyse yapılsın , yetki her şey elinizde , eğer yapmıyorsanız hatalısınız , bir devlet yetkilisinin görevi şikayet yada dedikodu eder gibi laf saydırmak değildir , hatalıysa yetkini kullan değilse ortamı germe , bu işten size ekmek çıkmaz.

548
98
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

2 ay kullanırlar daha bu konuyu. ortada bir hukuksuzluk varsa yap dimi gerekeni!. Temmuzda uçuyordu ekonomi ne oldu? ondan hiç bahseden yok ama!

yanıt224
yanıt43
Kenan Tetik:

Gereken yapılıyor zaten bunun için kuduruyorsunuz

yanıt69
yanıt119
Yavuz Tastan:

Ekonomi çökmüş millet perişan olmuş niye birbirinizle didişiyorsunuz ayrıştırma yapacağınıza el ele verin ülke kalkınsın

437
86
yanıtYanıtla
N. Harp:

sen cevapi postal yolla mi gönderdin ....tatil de misin izin demisin nerdesin bilen varmi?

114
214
yanıtYanıtla
N. Harp:

bi adamin mumu sönüyor öbürü ...yakiyo brak sunu ...millet herkesin ne oldugunu biliyo . Nokta.

182
32
yanıtYanıtla
UğuR DURAN:

Oyuna gelme Ekrem Başkan..! Seni tuzağa çekmelerine izin verme. Yıpratmaya çalışıyorlar seni ve Hepsi biliyor sen aday olursan Cumhurbaşkanı olacağını... Sakinliğini koru. Biz seni öyle sevdik.!

88
59
yanıtYanıtla
ilkay bay:

hahahahhahahhahha:D

yanıt2
yanıt2
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title