Haberler

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul için su uyarısı: Ciddi bir sorunla karşı karşıyayız

Güncelleme:

İSKİ'de yaptığı toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Şehirlerimiz ciddi bir su sorunuyla karşı karşıya. İstanbul'da bunlardan birisi" dedi. Kandilli de geçtiğimiz günlerde kuraklık sorununun depremden daha büyük bir felaket olduğunu ifade etmiş, günlük 2 saatlik su kesintisi önermişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) ziyarette bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu baraj doluluk oranlarına değindi.

"SUYUN EN TASARRUFLU ŞEKİLDE KULLANILMASI GEREKİYOR"

İmamoğlu, "Ülkemiz ne yazık ki kurak bir sezon geçiriyor. Bu kuraklığın neredeyse ikinci yılı diyebiliriz. Geçen yıl da benzer bir kuraklığı yaşadık. Şehirlerimiz bu anlamda ciddi bir su sorunuyla karşı karşıya. İstanbul'da bunlardan birisi. Acil konularla ilgili bir eylem planı çalışacağız bugün. Yakın zamanda İstanbulluların su sorunu vardır demiyoruz. Şu anda arkadaşlarımızla süreci konuşacağız hem de İstanbullulara net bilgiler, kısa ve orta vadeli bilgiler aktaracağız. Suyu en tasarruflu biçimde kullanmaları lazım. Şu an aileler yoğun bir şekilde evlerde bunun da farkındayız ama ailelerin özenle dikkat etmelerini istirham ediyoruz" dedi.

KANDİLLİ DE UYARIDA BULUNMUŞTU: 2 SAATLİK SU KESİNTİLERİ YAPILMALI

Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Tek, İstanbul'da kuraklık sorununun depremden daha büyük bir tehlike olduğunu belirtmişti. Günlük 2 saati aşmayacak şekilde sembolik su kesintilerinin yapılmasının şart olduğunu söyleyen Tek, İstanbul'un yaşadığı durum için "felaket" kelimesinin kullanılmasının da yanlış olmayacağını söylemişti.

YAĞIŞ ARTTI AMA FAYDA SAĞLAMIYOR

İstanbul'un 109 yıllık detaylı verileri incelendiğinde yıllık ortalama yağışlarda 140 kilogramlık bir artış gözlemlediklerini belirten Adil Tek, "Evet ortalama yağışlar artmış. Peki neden kuraklık var? Nedeni yine o 1.5 derecelik artış. Yağmurlar asıl yağması gereken zamanda yağmıyor. Haziran ayında yağan düzensiz ve şiddetli yağmurlar bu ortalamayı yükseltiyor ama o su toprağa karışmadan hızlıca akıp gidiyor. Seller oluşturuyor. Bunlar faydasız yağışlar. İstanbul'un asıl kar yağışına, daha sakin ve zamanında yağan yağmurlara ihtiyacı var. Barajlar sadece bu şekilde dolabilir" demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Ekrem İmamoğlu İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (156)

OKUR:

YAHU İSTANBUL İÇİN SENDEN BÜYÜK SORUNMU VAR?

71
54
yanıtYanıtla
YAZAR:

SORUN HEPİMİZİN SORUNU SİYASET YAPMA ZAMANI DEĞİL !!!

yanıt19
yanıt11
Ff:

Yorum sizin için mi geçerli

yanıt3
yanıt15
EMRE:

SENİN GİBİ SORUNLU İNSANLAR YÜZÜNDEN MEMLEKET BU KADAR CAHİL DOLDU

yanıt15
yanıt15
Sema:

Imamoglu geldi geleli istanbula kar bile yagmiyor.biz basimiza dindar baskan istiyoruz.

38
46
yanıtYanıtla
Bertan Erdenk:

Bunlara memleketmi teslim edilir sadece şikayet ediyorlar, yapmak gibi bir dertleri yok yapıyormuş gibi gözüküp herkese laf yetiştirebilsinler kâfi.. Neyse ki Cumhur başkanımız başımızda..

45
30
yanıtYanıtla
oysa:

sizin gibileri yazdıklarını okuyunca arkadaş bunu yazacak beyin varmı bunlarda yoksa varsa bu ne pişkinlik insanda biraz vicdan olur 25 yıldır bu şehir yöneten lere hesap sorulmaz artı bu kişiler milletin yüzeme baka baka biz istanbulun şu ihtiyacını yağmur yağmasa 20 yılık şu ihtiyacını karşıladık diye söyleniyordu ve bu gün gelmiş yeni başa gelmiş adamı kötülüyosun ve kurtarıcıyı bu şehri 25 yıl yöneten olarak görüyorsunuz

yanıt8
yanıt22
cumhur:

allah görüyor altına çamur atmayla değeri düşmez

yanıt2
yanıt11
cem:

herşey cok güzel oldu allah yağmur bile vermiyor

43
31
yanıtYanıtla
Ff:

Düşünce değişikliğine e gitme vaktiniz gelmiş olabilir

yanıt4
yanıt14
Tüm 156 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title