Haberler

İlahiyatçı Ebubekir Sifil'den tartışma yaratan çağrı: Özdil ve Akman öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın

Güncelleme:

İlahiyatçı Ebubekir Sifil, Diyanet İşleri'nin kuraklıktan ötürü yağmur duasına çıkmasına ilişkin yorumuyla tartışma yaratan gazeteci Yılmaz Özdil ve sunucu Cüneyt Akman için sosyal medya hesabından çağrıda bulundu. Diyanet'e seslenen Sifil'in, "Cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın" sözleri ortalığı karıştırdı.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde öğretim görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil, Diyanet İşleri Başkanlığı'na gazeteci Yılmaz Özdil ve Tele 1 sunucusu Cüneyt Akman'la ilgili tartışma yaratan bir çağrıda bulundu. Sifil, Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman'ın öldüklerinde cenazelerinin camilere sokulmamasını ve cenaze namazlarının kılınmamasını istedi.

İlahiyatçı Ebubekir Sifil'den tartışma yaratan çağrı: Özdil ve Akman öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasınDoç. Dr. Ebubekir Sifil

SOSYAL MEDYADAN DİYANET'E ÇAĞRIDA BULUNDU

Sifil, sosyal medya hesabından Diyanet'e seslenerek "Başta Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman olmak üzere dinî sembol ve değerlerle, duayla, namazla… alay edenler, kim olurlarsa olsunlar, öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın" ifadelerini kullandı.

İlahiyatçı Ebubekir Sifil'den tartışma yaratan çağrı: Özdil ve Akman öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasınCüneyt Akman

ÖZDİL'İN "YAĞMUR DUASI" YORUMU TARTIŞMA YARATMIŞTI

Tele1'de yayınlanan Akman'ın sunduğu Zamanın Ruhu programına konuk olan Yılmaz Özdil, Diyanet İşleri'nin kuraklıktan ötürü yağmur duasına çıkmasını şöyle yorumlamıştı:

"Ben şu an İzmir'deyim. Bize gavur İzmir diyorlar ama dua en çok burada tuttu. 3 günden beri burada yağmur var. Diyanet bünyesinde astronom bile çalıştırılıyor. Dolayısıyla bilimden uzak bir kurum değil. Dolayısıyla astronomdan haberdar olan bir kurumun meteoroloji biliminden haberdar olamaması mümkün değil."

İlahiyatçı Ebubekir Sifil'den tartışma yaratan çağrı: Özdil ve Akman öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasınYılmaz Özdil

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ebubekir Sifil Yılmaz Özdil Haberler

500

Yorumlar (82)

Selim:

Profesör olmuş ama ilimden ve bilimden yoksun bir yaratık.Kimin adına hangi sıfatla karar veriyorsun.

29
34
yanıtYanıtla
SELİM:

NİHAYE AKLI SELİM BİRİ YAZMIŞ 22 YOBAZ BEYİNSİZ DE BEĞENMEMEİŞ

yanıt2
yanıt6
Musab Uğur:

Kesinlikle haklı dinle dalga geçen dinden çıkar.dinden çıkanın ise cenaze namazı kılınmaz.

35
19
yanıtYanıtla
ALLAH BİLİR:

ALLAH BİLİR KİM HAKLI KİM HAKSIZ ADAM SAHTEKAR MÜSLÜMANLARA LAF EDİYOR DİNİ SİZ Mİ TEMSİL EDECEKSİNİZ

yanıt6
yanıt6
KATILIYORUM:

Bence sayın Özdil haklı İlimle bilim eşittir ayrılmaz bir bütündür ama o kurumun başındakiler sağolsunlar hala enteresan bir şekilde bilimden uzak kendi çizdikleri yolda ilerlemeye çalışıyorlar televizyonda 40 tane hoca hep aynı şeyleri ezbere papağan gibi tekrarlarken Sayın Özdil sade bir dille herkesin anlayacağı şekilde felsefik bir şekilde akla mantığa uygun bir dille Kuran'' ı açıklıyor .

20
31
yanıtYanıtla
cano:

Eleştirmek ile hakaret etmeyi dahi ayıramayan bir zavallı kuran-ı açıklıyormuş. Neyin kafasını yaşıyorsun sen.

yanıt19
yanıt12
Hakan:

İlim ne demek, bilim ne demek bilmezsin. ikisini aynı şey zannederek ömür tüketirsin sonra özdil;'' 40 hocanın söylediğinden daha mantıklı şekilde açıklıyor gibi '' bir cümleyi ortaya kusarsın. Bu ne cehalet.

yanıt9
yanıt7
HAKILSIN:

HAKLISIN AMA ANLAYAN NEREDE ADAM KİMSENİN CESARET EDEMEDİKLERİN SÖYLÜYOR SÖZDE DİNDAR GEÇİNENLERİN ÇOĞU ÇIKARLARI İÇİN İŞİNE GELDİĞİ GİBİ ANLIYOR

yanıt4
yanıt5
birisi:

üstad doğru söylemiş. bunlar inançsız din düşmanı çünkü.

29
21
yanıtYanıtla
kkkkkk:

kesinlikle haklı ve destekliyorum

28
21
yanıtYanıtla
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title